Saudská Arábie odhalila své plány na využití Hyperloopu. A jsou vskutku megalomanské!

Královská rodina Saudské Arábie vytvořila nový plán modernizace měst, součástí je i vybudování Hyperloopu.

Královská rodina Saudské Arábie vytvořila nový plán modernizace měst, součástí je i vybudování Hyperloopu. Zdroj: Virgin Hyperloop One

Měl propojit hned několik měst Saudské Arábie a Spojených arabských emirátů – například Dubaj, Rijád, Džiddu a Abú Zábí.
Přesná trasa chystané linky je zatím nejasná, stavbu naprojektuje a realizuje společnost Virgin Hyperloop One.
Virgin Hyperloop One již v roce 2016 oznámila, že s Dubai Roads and Transport Authority podepsala dohodu týkající se Hyperloopu mezi Dubají a Abú Zábí.
„Dnešní návštěva a diskuse odstartovala další fázi, díky níž se Virgin Hyperloop One v Saudské Arábii stane skutečností,“ uvedl CEO jmenované firmy, Rob Lloyd, ve svém nedávném prohlášení.
Z Rijádu do Džiddu by to hyperloopem bylo cca 76 minut (více než 10 hodin jízdy) a z Rijádu do Abú Zábí cca 48 minut (přes 12 hodin jízdy).
15
Fotogalerie

Královská rodina Saudské Arábie vytvořila nový plán modernizace měst nazvaný „Vize 2030“. Jeho součástí je i vybudování Hyperloopu, který by měl propojit hned několik měst Saudské Arábie a Spojených arabských emirátů – například Dubaj, Rijád, Džiddu a Abú Zábí.

Přesná trasa chystané linky je zatím nejasná. Společnost Virgin Hyperloop One však již v roce 2016 oznámila, že s Dubai Roads and Transport Authority podepsala dohodu týkající se Hyperloopu mezi Dubají a Abú Zábí.

Pokud vše půjde dobře, cesta z Dubaje do Abú Zábí by díky inkriminované technologii mohla trvat cca 12 minut (v současnosti je to zhruba 2 hodiny jízdy), Z Rijádu do Džiddu cca 76 minut (více než 10 hodin jízdy) a z Rijádu do Abú Zábí cca 48 minut (přes 12 hodin jízdy).

Virgin Hyperloop One a saúdská vláda se domnívají, že přeprava uskutečňovaná prostřednictvím Hyperloopu bude stimulovat hospodářský růst, diverzifikuje místní průmysl, oživí výrobní a technologická odvětví a podpoří tvorbu pracovních míst.

„Dnešní návštěva a diskuse odstartovala další fázi, díky níž se Virgin Hyperloop One v Saudské Arábii stane skutečností,“ uvedl CEO jmenované firmy, Rob Lloyd, ve svém nedávném prohlášení.

Připomeňme, že Virgin Hyperloop One testuje svůj systém na zkušební dráze DevLoop v Nevadě, severně od Las Vegas. V prosinci 2017 zde kapsle dosáhla rychlosti 385 km/h.

Článek vyšel na serveru VTM >>>