Seat představil pancéřovaný Leon. Dostane ho italská policie

Seat představil pancéřovaný Leon

Seat představil pancéřovaný Leon

Seat představil pancéřovaný Leon
Seat představil pancéřovaný Leon
2
Fotogalerie
Seat představil speciální verzi modelu Leon, která má pancéřovanou přední část, přední dveře a upravené odpružení. Samozřejmě se nejedná o nějakou novou příplatkovou výbavu, ale o auto určené italské policii. Ta si nedávno převzala prvních 206 kusů.

Se Seatem Leon bude jezdit Polizia di Stato i Carabinieri. Italské bezpečnostní složky zatím objednaly dohromady 925 vozů, nicméně kontrakt počítá během následujících tří let s dodávkou až čtyř tisíc upravených Leonů.

Seat dodá italské policii verze osazené naftovým dvoulitrem s výkonem 110 kW (150 k). Speciální úpravy zahrnují pancéřování přední části, která by tak měla odolat střelbě z malých ručních zbraní. Upravený je také podvozek, auta mají samozřejmě majáky, výstražná světla, vysílačky, držáky zbraní a přepážku oddělující prostor zadního sedadla od sedadel předních.

Policejní Leon je vyráběn klasicky v závodě Seat v Martorellu, poté jsou auta převezena do Itálie, kde je společnost New Carrozzeria Torinese Chivasso upraví pro potřeby italské policie. Na vše údajně ale dohlížejí odborníci ze společnosti Volkswagen Group Italy.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz