Seznam má ve vedení druhou ženu

Seznam.cz

Seznam.cz Zdroj: Jan Sedlak

K důležitým personálním změnám došlo na začátku měsíce května ve společnosti Seznam.cz. Firmu posílí Miroslava Chadimová, která nahradila dosavadního ekonomického ředitele Milana Smutného. Stane se druhou ženou ve vedení společnosti spolu s personální ředitelkou Helenou Kuklíkovou. 

„Mirka přebírá finanční oddělení ve výborné kondici,“ komentoval změnu Michal Feix, výkonný ředitel Seznam.cz. V posledních letech zažívá firma vzestup tržeb. Rekordním rokem byl pak rok 2015, kdy společnost dosáhla tržby 3,41 miliardy korun. Zisk před zdaněním stoupl o desetinu rovněž na rekordních 1,25 miliardy korun.

Dosavadní ekonomický ředitel Milan Smutný firmu definitivně opustí na konci května po desetiletém působení. Část své agendy už ale stihl předat své ¨nástupkyni Miroslavě Chadimové. Ta se vrací po roce a půl z mateřské dovolené. Před ní již ve společnosti působila ve finančním oddělení na pozici manažerky účetního oddělení. Část z její agendy už nyní spadá přímo pod představenstvo společnosti Seznam.cz.

Nejnavštěvovanější český server založil Ivo Lukačovič v květnu roku 1996, vzorem stránky byl vyhledávač Yahoo. Návštěvnost serveru se pohybuje v milionech reálných uživatelů za měsíc. Seznam.cz pod sebou sdružuje i zpravodajský portál Novinky.cz, stejnojmenný vyhledávač, mapový server Mapy.cz, nebo videoportál Stream.cz.

Podívejte se na srovnání vyhledávačů Google a Seznam.cz

Video placeholde
Srovnání vyhledávačů - Seznam.cz vs Google • Živě.cz