Simpsonovi se svezli v české tramvaji. Českých stop je ale v seriálu mnohem víc

Simpsonovi se v zatím poslední řadě seriálu svezli českou tramvají

Simpsonovi se v zatím poslední řadě seriálu svezli českou tramvají Zdroj: Prima Cool

Česko má v Simpsonových za celou dobu jediné zastoupení - zpěvačku a pianistku Markétu Irglovou.
Celebrit, které se v seriálu objevili, je jinak samozřejmě celá řada. Například zde Russell Brand.
Donald Trump
Hilary Clintonová, Bernie Sanders, Donald Trump, Ted Cruse, Marco Rubio a spol.
Lady Gaga
19
Fotogalerie

Kultovní americký seriál Simpsonovi si ve své zatím poslední 31. sérii přichystal příjemné překvapení pro všechny české fanoušky vlaků a tramvají. V epizodě, kterou v české premiéře odvysílala televize Prima Cool před několika dny (v USA měl díl premiéru v listopadu 2019), se totiž slavná „žlutá rodinka“ svezla tramvají Škoda 10T.

„Portland je pro Američany ztělesněním moderního kosmopolitního života citlivého k životnímu prostředí, kde by chtěl bydlet skoro každý, kdyby na to měl a sehnal tam práci. Mít českou tramvaj ve městě budoucnosti v nejúspěšnějším americkém animovaném seriálu všech dob je velká čest,“ říká k zařazení české tramvaje do seriálu jeho překladatel do češtiny Vojtěch Kostiha.

Česká stopa v seriálu je nicméně mnohem bohatší. Za dobu své existence si pro tuzemské diváky přichystali tvůrci slavného animovaného sitcomu hned několik narážek na Česko i Československo. 

První zmínka přišla již v roce 1991 ve třetí řadě seriálu. V epizodě s názvem U ohnivého Vočka si teta Barta, Lízy a Maggie Simpsonových Patty nemůže oholit nohy, a to kvůli tomu, že se jí nedaří zapojit strojek do „příšerných československých zásuvek“. 

Další referenci na Česko si přichystal Šáša Krusty. Ten v čarodějnickém díle číslo XVII vypráví pověst o pražském golemovi. V tomto díle se poté slavný golem i zjeví a pomůže Krustymu v likvidaci nespokojených diváků během jeho vystoupení. 

Mezi další „české zářezy“ patří i vystoupení oscarem oceňené zpěvačky Markéty Irglové. Té patří také ten primát, že je jediným Čechem, který se kdy ve slavném seriálu objevil.