Simpsonovy má uvádět kanál Disney+. To může přinést komplikace televizi Prima

Simpsonovi

Simpsonovi Zdroj: Prima Cool

Simpsonovi
Simpsonovi
Simpsonovi
Simpsonovi
Simpsonovi
17
Fotogalerie

Streamovací služba Disney+ má vstoupit na český trh již letos a očekává se, že všechny epizody seriálu Simpsonovi uvidí předplatitelé na této  platformě. Podle informací serveru E15.cz lze očekávat, že epizody budou uvedeny s původním českým dabingem.

"Simpsonovi na platformě Disney+ mohou silně zavařit Netflixu, HBO, ale třeba i kanálu Prima COOL, protože mohou být pro diváky rozhodujícím faktorem při výběru streamovací služby, kterou si předplatí, či při sledování televizního kanálu," uvedl pro web E15.cz zdroj, který si nepřál být jmenovám. 

Seriál  mohou diváci zatím sledovat na Prima COOL. "Věříme, že tomu tak bude i nadále. S vývojem na trhu samozřejmě počítáme a sledujeme jej, určitě však bude záležet i na zvolené strategii streamovací služby Disney+ pro Českou republiku. Programová strategie dlouhodobě myslí na různé scénáře, abychom byli schopni pružně reagovat na vývoj podmínek na trhu nebo změny v dostupnosti obsahu," uvedl k situaci programový ředitel skupiny Prima Roman Mrázek. 

 V poslední době je sérii některými kritiky vytýkána politická korektnost. Například omluva původního anglického dabéra Indům za to, že je prostřednictvím Apua parodoval. V tomto ohledu je třeba podle odborníků chápat seriál v širším kontextu. Pokud má prostřednictvím streamovací platformy svého nového majitele (Disney+) uspět na miliardovém indickém trhu, je třeba podel odborníků  ošetřit pětadvacet let, kdy se Simpsonovi Indům nepokrytě vysmívali.

"Politická korektnost mi nevadí ani v seriálu, ani v obecné rovině. Pokud je něco korektní, je to z definice v pořádku a správné. Dle mého názoru se komedie a politická korektnost nevylučují. Simpsonovi jsou po vší té době stále dobrá, kvalitní a současná zábava,“ uvedl k novému trendu překladatet seriálu Vojtěch Kostiha.

Společnost Walt Disney ovládla  společnost 20th Century FOX, která Simpsonovy vytvořila, v březnu 2019 a s  novým majitelem jsou již patrné i výrazné změny směřování scénáře. Například omezení kouření a politická korektnost.