Školka v Lechoticích jako první v Česku nově využívá UV LED dezinfekci

Zdroj: Lama lighting

UV LED dezinfekce se jako pokročilá dezinfekční technologie osvědčila již mnohokrát v minulosti, jejích výhod se však začalo hojně využívat zejména v posledních dvou letech, kdy se ukázala jako účinné řešení v boji proti onemocnění Covid-19. Nyní si razí cestu i do školství.

V současnosti je dezinfekce povrchů, pracovních ploch, pomůcek a vzduchu v interiérech významnou ochranou před nebezpečím, které může onemocnění jako koronavirus pro mnohé představovat. Tradiční dezinfekční metody jsou však pro lidi toxické a nemohou se v jejich přítomnosti používat. Z toho důvodu je nelze provádět konstantě a jejich účinek je jen krátkodobý.

Lama lighting

Své místo na trhu tak právem zaujímají pokrokové technologie, jakou je i UV LED dezinfekce.  Ta nepoužívá UV-C záření, které je nebezpečné pro lidi, zvířata i rostliny, ale místo toho využívá viditelné světlo o vlnové délce 405 nm. To účinně a nepřetržitě dezinfikuje všechen vzduch a všechny povrchy v místnosti, tvrdé i měkké. Tuto technologii nyní nově nainstalovala Mateřská školka v Lechoticích, a to jako první školka v České republice. Instalace proběhla za podpory společnosti Cedes Medical, která dezinfekční svítidla LUMI405 školce věnovala, a firmy LAMA Lighting, která darovala montáž.

Lama lighting