Slezan Opava chce hrát ofenzivně

Trenér Karel Suchánek bude dávat šanci mladým hráčům a chtěl by se svým týmem hrát ofenzivní hokej.

Už jen chvilka zbývá do zahájení druhé hokejové ligy, ale opavský trenér Karel Suchánek není příliš spokojen s přípravnými zápasy, které jeho svěřenci odehráli, i když ve většině případů odcházeli vítězně. „S některými zápasy nemůžu být spokojený. Mrzí mě, že dobře rozehrané zápasy s Přerovem, Osvětimi nebo s Orlovou, i když jsme je nakonec dovedli do vítězného konce, si sami komplikujeme a soupeři dovolíme, aby se vrátil zpět do hry. Přichází asi nějaká ztráta koncentrace, a kdyby se tohle dělo i v soutěži, mohli bychom přicházet o body. My musíme ten náskok, který si vypracujeme udržet nebo toho soupeře dohrát,“ řekl trenér Slezanu Karel Suchánek. Opavané mají letos k dispozici mladý kolektiv, ale Suchánek si nemyslí, že to je důvod nervozních koncovek zápasů. „Máme mladý tým, ale tím to není. Chybí nám taková ta zarputilost. Děláme spoustu útočných faulů a dostáváme se pod tlak,“ uvedl Suchánek.

Opava chce přilákat diváky na tribuny

Opava v loňském ročníku skončila ve čtvrtfinále proti Orlové a letos budou opavané pomýšlet ještě výše. „Tak určitě by jsme se chtěli pohybovat ve vyšších patrech tabulky. Ale hlavně bychom naší hrou chtěli přivést na stadion více fanoušků, i když víme, že nemůžeme konkurovat fotbalu nebo basketbalu. Budeme se snažit hrát ofenzivně a v domácím prostředí hlavně bodovat,“ přál si trenér. Slezany zatím posílil Jan Schreier, který přišel z Horního Benešova. „Honza kdysi u nás už působil. Svou kvalitu určitě má a já si myslím, že má šanci se prosadit,“ sdělil Suchánek. Další posilou je dvacetiletý Jan Plachký, který se loni pokoušel prosadit v Norském Lillehameru. Do Opavy se vrátil také ostřílený útočník Kamil Glabazňa, který v posledních sedmi sezonách nastřílel ve 243 zápasech 113 branek. „Kamil je zkušený hráč, o kterém si myslím, že by mohl být přínosem pro tým. S Novým Jičínem, z kterého přichází, jsme předběžne domluveni na nějaké hráčské výměně a je jen otázkou času než se všechno vyřeší,“ uvedl Karel Suchánek.

Brankářská jednička bude David Iláš

Do týmu Suchánek zabudovává ale i mladé hráče. „V sezoně dostanou šanci mladí hráči, které jsme přeřadili z juniorky. Jedná se o Plánovského, Hermanna nebo Guldu,“ pravil kouč Slezanu Opava. Naopak z kádru odešli zatím Jozef Čavrk, který se vrátil na Slovensko do Žiliny a Jindřich Suchý, který bude zkoušet štěstí ve Frýdku - Místku. Nutno říct, že tyto odchody si vynutila hlavně finanční situace klubu.
V loňském ročníku neměli v Opavě zcela vyřešený post brankáře číslo jedna. „Letos se s námi od začátku připravuje David Iláš. Záda mu bude krýt nadějné duo mladíků Trenčan s Machovským,“ uvedl zkušený trenér Karel Suchánek. Opava sehraje svůj poslední přípravný zápas před sezonou ve čtvrtek 3.září proti polské Osvětimi. Druhou ligu poté zahájí Slezan Opava na hřišti Šternberku a o tři dny později se představí domácímu publiku s Hodonínem.