Sněhová královna: vyzkoušeli jsme bílou Nokii N9

Nokia N9

Nokia N9

Nokia N9 se před Vánoci oblékne do sněhobílého kabátu. Nová barva působí nezvykle elegantně, Nokia jí přizpůsobila i příslušenství.

V expozicích konference Nokia World v Londýně byly vedle novinek Lumia s Windows Phone vystaveny i kousky, které již z Mobilmanie znáte. Známá MeeGo Nokia N9 však oblékla nový celobílý kabát, a tak se alespoň částečně dala k novinkám také započítat.

Monolitické tělo Nokie N9 považujeme za mimořádně vydařené, v bílém provedení navíc dodává telefonu zvláštní osobitost a eleganci. Oproti provedení v jiných barvách (N9 se vyrábí ještě v černé, modré a růžové) je bílý materiál lesklejší, přesto nám při manipulaci s telefonem nepřipadlo, že by měl být o mnoho náchylnější k ulpívání otisků.

Nokia doplnila škálu tří existujících barev o bílou verzi a tomu přizpůsobila také doplňkové příslušenství. Nová designová sluchátka Nokia Purity vyrobená ve spolupráci se značkou Monster budou na výběr ve stejné čtveřici barev. Na fotografiích níže napravo od telefonu vidíte také malé Bluetooth sluchátko, které se bude ukládat do praktického malého stojánku ve tvaru puku.

Nokia N9Nokia N9Nokia N9

Dobrou zprávou pro majitele všech barevných verzí N9 je připravovaný softwarový update. Ten by měl v systému MeeGo vylepšit hlavně stabilitu prostředí i spuštěných aplikací a přidat některé drobnosti, jako například ovládání hudebního přehrávače na uzamknuté obrazovce. S uvolněním softwarové aktualizace Nokia počítá během posledního čtvrtletí tohoto roku.