Sociální sítě, postrach italských manželství

Aplikace WhatsApp (ilustrační foto)

Aplikace WhatsApp (ilustrační foto) Zdroj: CC BY-SA 2.0: Jan Persiel via Flickr

V Itálii přibývá rozvodů, k nimž významně přispěly moderní technologie, zejména mobilní aplikace jako je WhatsApp či internetové sociální sítě. Pokud je jeden z partnerů nevěrný, stojí za jeho odhalením vzkazy na internetu či mobilu až v polovině případů, tvrdí přední italský rozvodový právník Gian Ettore Gassani. A elektronické milostné vzkazy pak dobře slouží i jako důkaz u soudu, napsal britský deník The Times.

„Sociální sítě počet nevěr znásobily, protože podvádění je teď jednodušší. Můžou za to SMS, Facebook a nově i WhatsApp,“ tvrdí Gassani, který je i předsedou italské asociace rodinného práva. Radí, aby se lidé snažili chovat zdrženlivě a kouzlu sociálních sítí nepropadali. „Díky WhatsApp se podvádí snáze, ale snazší je i nevěrníka odhalit. Partner často pojme snadno podezření, když neustále slyší signály příchozích zpráv,“ domnívá se právník.

Sociální sítě počet nevěr znásobily, protože podvádění je teď jednodušší

Aplikace WhatsApp umožňuje posílat textové zprávy mezi mobilními telefony nejrůznějších značek prostřednictvím internetového připojení. Díky tomu je možné vyhnout se poplatkům mobilních operátorů. WhatsApp rychle expanduje a nyní má přes 600 milionů uživatelů.