Souboj v ringu. Jihočeši přivítají Prostějov

Extraliga boxerů bude mít předposlední vystoupení na jihu Čech. V neděli od 10 hodin přijede vedoucí Prostějov.

Špičkový box bude hostit českobudějovická Gerbera. Utká se třetí s prvním. Třetí boxeři BC Samson České Budějovice přivítají v dohrávaném zápase nejvyšší soutěže mužů vedoucí Prostějov.
„Jsme rádi, že se to utkání uskuteční,“ ujistil vedoucí týmu František Knot. Ve hře totiž bylo několik variant. Původně se utkání mělo odboxovat na konci listopadu loňského roku. Ale dva dni před zápasem bylo zrušené kvůli chřipkové epidemii v týmu hostí. Pak se řešilo, jak dopadne. Mohlo skončit třeba i kontumací ve prospěch Jihočechů, ale nestalo se tak. Půjde se do ringu.
„A to je dobře,“ dodává kouč týmu Zdeněk Faber, jenž je rád kvůli divákům. Zápasů extraligy není moc a každý je v Budějovicích zážitkem. „Lidi chodili a ptali se, jak to dopadne, že by byli radši, kdyby se to boxovalo,“ dodal trenér v zápětí.

Odklad může mrzet

Přece jen ho může trochu mrzet, že se střetnutí nekonalo v závěru loňského roku. Prostějov na tom byl špatně. Měl hodně nemocných a v sestavě, kterou by mohl dát dohromady, by ho asi Jihočeši porazili. „Také jsme na tom nebyly bůhvíjak, ale pořád lépe než Prostějov,“ vysvětlil Faber.
Takhle přijede na jih Čech soupeř v plné sestavě. „Je to suverén letošního ročníku, který zaváhal jen jednou,“ připomněl vedoucí mužstva František Knot porážku Prostějova v Děčíně v posledním kole, což bylo velké překvapení.
Prostějov je takřka profesionální tým, který boxuje v několika soutěžích. Disponuje velkým počtem cizinců a soupeři uzpůsobuje sestavu. Jména jako Maďaři Vass nebo Benc vzbuzují respekt, protože oba jsou medailisté z vrcholných akcí. Silným sokem bude také Slovák Parlagi i další.
Jako vrchol nedělního dopoledne mohou diváci brát i souboj Vodárka s Besaljanem, který se očekává. „Jsou to velcí soupeři. Třikrát vyhrál Vodárek a dvakrát Besaljan,“ vypočítával Faber s tím, že tento souboj může být brán také jako předčasné mistrovství republiky.
Jihočeši budou v zápase kompletní a chtějí se opřít o pomoc diváků, kteří jsou v Budějovicích jedni z nejlepších. „Například naposledy v Ostravě jsme boxovali v nějaké hospodě pro dvacet lidí a to nebylo moc důstojné prostředí,“ vysvětloval Knot.