Spánek na zlaté matraci stojí víc než nový Superb

Zlatá matrace Magniflex

Zlatá matrace Magniflex Zdroj: ctk

Sedací souprava Lucy ze studia ByDara
z veletrhu Pragointerier
Zlatá matrace Magniflex je dražší než tato nová luxusní Škoda Superb
4
Fotogalerie
Pokud si někdo na veletrhu Pragointerier New Design koupí matraci se zlatými vlákny, bude prvním člověkem, který bude moci v Česku spát na "zlatě". Nebude to ovšem zadarmo. Luxusní matrace stojí 970 tisíc korun. Na veletrhu, který dnes začal v Praze, to ekl František Hlaváč, generální ředitel a předseda představenstva společnosti CFH Group, která v Česku matrace italské firmy Magniflex prodává.

Potah luxusní matrace tvoří vetkané vlákno z 22 karátového zlata. „Při výrobě obalujeme hedvábné a kašmírové vlákno zlatým vláknem,“ přiblížil tajemství produkce zlaté matrace Hlaváč.

Na této matraci v Česku a vůbec v celé střední Evropě zatím podle něj nikdo nespí. Celosvětově si tento luxus zatím dopřálo 75 lidí. „Nejvíc kusů se prodalo v Las Vegas, Moskvě a Saúdské Arábii,“ poznamenal.

Zájemci o zlatou matraci musí počítat s tím, že vystavený kousek si jen tak nevyzkouší. Hlídá ho totiž bezpečnostní služba, která dbá na to, aby matraci nikdo zbytečně neohmatával. „Museli jsme učinit zvláštní bezpečnostní opatření,“ dodal Hlaváč.

Luxus se snaží Magniflex prodat nejen unikátním provedením, ale také působením zlata na lidské tělo. „Zlato je z hlediska toho, jak působí na tělo, dokonalé,“ řekl.

Italská firma Magniflex vstoupila na tuzemský trh v roce 2009. Spolu s firmou Alessanderx je součástí skupiny Magni, která je největším výrobcem matrací v Itálii. Centrum výroby má firma v italském městě Prato, jehož denní výrobní kapacita činí 10 tisíc matrací.

Další zajímavostí veletrhu Pragointerier New Design bylo představení obchodu s nábytkem zpěvačky Dary Rolins. Její společnost s názvem byDara prodává například luxusní sedací soupravy, které mají vynikat „sexy tvary“. Zpěvaččina firma nabízí pro movitější klientelu také dřevěné podlahy, obklady a luxusní dlažbu nebo koberce.