Sušické koupaliště zásobuje Otava

Dva bazény a dětské brouzdaliště nabízí návštěvníkům sušické koupaliště.

Letitý ale udržovaný areál se dvěma bazény, jedním brouzdalištěm pro děti a kvalifikovaným plavčíkem je k dispozici návštěvníkům sušického koupaliště. „Zařízení je v žalostném stavu. Snažili jsme se dát všechno do kupy, aby se měli lidé kam jít vykoupat, ale z dvaačtyřicet let starého nové prostě neuděláme,“ konstatoval Václav Toman, jednatel společnosti Sušické lesy a služby, která koupaliště provozuje.

Voda je z řeky Otavy

Vyznavači vodních hrátek si mohou zaplavat v padesátimetrovém bazénu, jehož hloubka je od stošedesáti centimetrů do dvou metrů. Druhý bazén o stejné délce je mělčí, jeho maximální hloubka je jeden metr. Ovšem, kdo čekal průzračnou vodu, byl zklamán. Měla notně zelený nádech. „Voda je z řeky Otavy, s jejím odstínem nic neuděláme,“ vysvětlil plavčík Miroslav Kotál.

Lépe na tom jsou nejmenší návštěvníci, v brouzdališti o velikosti šestkrát šest metrů, jehož dominantou je fontána, je voda čistá. „Tu napouštíme z vodovodu,“ upřesnil plavčík. „Už jsem viděla horší vodu,“ konstatovala Lada Šperlová ze šumavského Javorníku. „Líbí se mi tu. Hlavně pro děti je to ideální místo ke koupání. S těmi bych do řeky jít nemohla,“ dodala.

Po delší době zavítala na sušické koupaliště Miluše Radulovičová z Klatov. „Čekala jsem nějaká vylepšení, ale je to tu stejné jako před lety,“ řekla. I přes sousedící zlatonosnou Otavu své vyznavače sušické koupaliště má. Zájemci jej najdou při výjezdu z města směrem na Běšiny v polovině Volšovské ulice.

Lze si i zasportovat

Návštěvníci mají k dispozici travnatý areál s dětským kolotočem, venkovní sprchy, šatny k převlékání, čisté záchody i občerstvení. K mání jsou také slunečníky. Aktivnější hosté si mohou půjčit míče i sítě a využít hřiště.