Taekwondisté zářili v Itálii

Mladí frýdecko-místečtí taekwondisté přivezli z italského evropského šampionátu deset medailí.

Pětice taekwondistů Jan Kaděra, Sára Barabášová, Martin Kosík, Lumír Kunz a Kateřina Kolářová z oddílu Taekwon-do ITF Frýdek-Místek se zúčastnila v barvách české reprezentace mistrovství Evropy v italském městě Barletta. Všichni jmenovaní dohromady nasbírali deset medailí.
„Všichni jsou odchovanci zdejšího oddílu. Tímto úspěchem motivují své následovníky. Doufám, že se i nadále budou do reprezentace dostávat taekwondisté z Frýdku-Místku,“ míní trenér Taekwon-do ITF Frýdek-Místek Miroslav Sýkora.
Nejlépe si v Itálii počínala Kateřina Kolářová. Z Apeninského poloostrova se vrátila se čtyřmi medailemi. „Získala jsem tři stříbrné a jednu bronzovou. Stříbrné za týmové sestavy, týmový sportovní boj a silové přerážení týmů. Bronzovou pak za sportovní boj,“ vyjmenovává své úspěchy z šampionátu Kolářová.

Medaile sbírali i ostatní

V Barlettě se neztratili ani další čtyři čeští reprezentanti z Frýdku-Místku. Ke čtyřem medailím Kolářové přidali dalších šest. „Triumfoval jsem v týmovém sportovním boji seniorů. K tomu přidal ještě bronz ze sportovního boje jednotlivců. Jsem maximálně spokojený,“ dělí se o své dojmy Martin Kosík.
Zlatou medaili získal i Lumír Kunz z Malenovic. „Zvítězili jsme v sebeobraně týmů. Předvedli jsme kvalitní technický výkon velmi reálné sebeobrany tří proti jednomu,“ uvádí Kunz.
Další tři cenné kovy přidala Sára Barabášová a Jan Kaděra. Barabášová byla dvakrát stříbrná, Kaděra jednou.