Tipy na víkend: Jízda králů, rockový nářez a cyklomaraton

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

V Hluku na Uherskohradišťsku začíná v sobotu v 9.00 hodin Jízda králů. Na programu je také Festival řemesel a tradic na Ostrožsku, výstava historických vozidel a soutěž O nejlepšího tanečníka slováckého verbuňku. Od 15.00 hodin vypukne na stadionu TJ hlavní pořad Dolňáckých slavností.

za kulturou

Festivalpark v Hradci Králové hostí od soboty do úterka šestnáctý ročník hudebního festivalu Rock for People. Návštěvníci se mohou těšit na úctyhodnou řádku českých i zahraničních kapel různých žánrů. V Hradci Králové zahrají třeba The Prostitutes, November 2nd, Plexis, Jiří Schmitzer se svým bandem, britská písničkářka Kate Nash, Žlutý pes a mnozí další.

za pohybem

O pohár starosty města se jede na horských kolech v sobotu v jihočeské Kamenici nad Lipou. Závod spojuje dvě sportovní akce: Cannondale MTB maraton vypsaný na padesát kilometrů a Cannondale MTB hobby závod, který se jede na o poloviční trase.

Druhá část krátké trati povede jinou trasou a nebude společná s maratonem. Tratě se sjedou až těsně před cílem. Na trase maratonu zase budou oproti minulosti zhruba tři kilometry asfaltu nahrazeny šotolinou a lesní cestou, což je dobrá zpráva pro vyznavače pravé terénní jízdy. Vypsáno je dvanáct kategorií v maratonu a čtyři kategorie v hobby závodu.