Tipy na víkend: Na pražské škole si přijdou na své milovníci fantastiky a her

Hráči všech druhů her mají už do čtvrtka až do neděle možnost si užít na největším pražském festivalu fantastiky a her. Modrá škola na Hájích zve i příznivce sci-fi, fantasy a hororu v seriálech, filmech, anime, comicsu a knihách. Letošní ročník přináší přes 60 konzolí, 50 počítačů, 40 stolů deskových a karetních her a přes 400 pořadů.

Další programové linie a jejich přednášky, besedy, projekce, soutěže a workshopy jsou připraveny pro fanoušky seriálů a filmů Harry Potter, Hobit, Pán prstenů, Star Trek a dalších.

za kulturou

Desítky pohádkových kostýmů, rekvizit a kulis uvidí návštěvníci zámku v Napajedlech na Zlínsku. Výstava začne v sobotu, potrvá do konce dubna. Děti i rodiče si budou moci v zámeckých komnatách prohlédnout kostýmy z filmových i televizních pohádek. Vystaveny budou šaty princezen, loupežníků nebo čarodějnic z pohádek Popelka, Zlatovláska, Lotrando a Zubejda, Anděl Páně či Krkonošské pohádky. Nejstarší kostým pochází z 60. a 70. let minulého století z pohádek Popelka a Zlatovláska. Součástí výstavy je fotoprojekce, která připomene herce a kostýmy.

za pohybem

V sobotu 2. února 2013 odstartuje zimní akce Přežít Kladno!. Společnost Sportovní areály města Kladna, která tento survivalový závod dvojic na kole pořádá, již odtajnila 3 úkoly.
První disciplínou je lezení na stožár ve školicím středisku Polygon Kladno. Druhá disciplína pro všechny soutěžící je běh po schodech do 13. patra jednoho z věžových domů v Kladně Rozdělov. Třetím úkol je z hasičské soutěže TFA, která se bude odehrávat v areálu HZS Středočeského kraje v Kladně. Seznam úkolů se účastníci tohoto netradičního závodu dozví na startu, tzn. v restauraci koupaliště u Sletiště. Více na webu http://prezitkladno.behy.eu.