Tipy na víkend: Nostalgický dvoutaktní dým a divoká zumba

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Sedmicka

Trabanty a wartburgy si ještě dnes vybaví skoro každý motorista starší dvaceti let, ale co třeba dodávky Barkas nebo náklaďáky Robur, Garant, IFA? Téměř kompletní produkci někdejší východoněmecké automobilky IFA bude možné si připomenout v sobotu 20. srpna na Bělisku v Potštejně, kde veřejnou přehlídkou vozů (včetně multikár, traktorů, možná i kombajnu) vyvrcholí pátý ročník srazu historických vozů koncernu IFA.

za kulturou

Pod zříceninou hradu Okoř vypukne v sobotu ve 14 hodin tradiční hudební festival. Účast přislíbily mimo jiné kapely jako Nightwork, Chinaski, Děda Mládek Illegal Band, Eddie Stoilow, Vypsaná fixa, Gipsy.cz nebo třeba Čechomor. Účinkující kapely se budou střídat až do hluboké noci, kdy publikum i muzikanty v podhradí už zastihne neděle.

za pohybem

Zumba centrum Pardubice pořádá v sobotu Open air Zumba maraton. Akce proběhne na stadionu FK Slovan Pardubice, startuje ve tři odpoledne a končí v devět večer. Organizátoři slibují, že tempo přizpůsobí sluníčku a teplotě, takže přijít může skutečně každý. V případě nepřízně počasí se cvičení přesune do nafukovací haly.