Tipy na víkend: Pražská Kampa vítá jaro, Anděl hostí Febiofest

Pražská Kampa, Sovovy mlýny

Pražská Kampa, Sovovy mlýny Zdroj: Profimedia.cz

Kampa, střed světa – tak se jmenuje akce, jejíž 4. ročník se koná 23. a 24. března. Událost na pražské Kampě vždy začátkem jara poukazuje na jedinečnost tohoto místa a nabízí dva dny plné hudby, veselí, divadla, dětských her i poučení.

Program odstartuje procházka galeriemi Kampy, šapitó v parku Kampa pak bude o pátečním večeru hostit divadelní spolek Vosto5 a jejich improvizační Stand'artní kabaret. V sobotu v poledne zahájí slavnost dvě komentované prohlídky Kampy a okolí. Odpoledne proběhne v divadelně-hudebním duchu. Akce pamatuje i na pestrý doprovodný program.

za kulturou

Pražské multikino CineStar Praha – Anděl hostí až do 31. března filmový festival Febiofest. Program Febiofestu letos nabízí 182 filmů z 55 zemí. Snímky jsou zařazené do 20 sekcí a budou k vidění na 496 plánovaných projekcích. Tradiční součástí je i doprovodný hudební a výtvarný program.

za pohybem

Tradiční akce Klubu českých turistů v Praze 13 otevírající turistické jaro s názvem „Za jarním sluníčkem“ se tentokrát uskuteční v sobotu 24. března. Připraveno je pět pěších a tři cyklotrasy, takže na své si přijdou jak zkušení turisté, tak i naprostí začátečníci. Cíl je stejně jako v předešlých letech u budovy radnice Prahy 13 na Slunečním náměstí. Informace o trasách a další podrobnosti najdete na stránkách městské části Praha 13.