Tipy na víkend: Přespolní běh, trucky a hudební bonbonek

běh

běh Zdroj: Mica Radek/Sedmicka

První běžci z mnoha kategorií Krosu Skalka 2012 vyběhnou na trať v neděli v 9 hodin u ragbyového hřiště Tatry Smíchov. Druhý ročník amatérského přespolního závodu v pražské přírodní rezervaci Skalka se pyšní tím, že je skutečně pro všechny, byť děti mohou startovat jen v doprovodu a se souhlasem svých zákonných zástupců.

Krosaři mají po dobu závodu zapůjčen aktivovaný čip, který jim měří čas. Pro první tři v každé kategorii jsou připraveny diplomy a každý účastník může dostat certifikát s výsledným časem a umístěním.

za zábavou

Otevřené mistrovství republiky v trucktrialu začne psát další ročník v sobotu na bývalém tankodromu poblíž středočeských Milovic. Ve víkendových závodech se představí speciálně upravené vozy různých značek včetně liazek a tatrovek. Jejich šoféři musí projet v určitém čase danou sekcí bez kontaktu s vyznačením branek. Většinou jedou opravdu na hraně a nezřídka své několikatunové speciály dostanou do pozic téměř odporujícím fyzikálním zákonům.

za kulturou

Hudební bonbonek pro ty, kteří „chtějí být trendy“, přichystal pražský klub Rock café na neděli v devět večer. Jde o zcela nový projekt vzešlý z bývalé sestavy kapely N. O. H. A. – Time Switch. Mezinárodní kolektiv, který za poslední léta nasbíral obrovské zkušenosti z koncertování po celé Evropě, se teď dal dohromady s novým hlasem z Londýna a muzikanti jsou z nové sestavy nadšeni. Posila se jmenuje Mike Romeo a ve výrazu prý spojuje své karibské kořeny s londýnským vlivem tak, že se zrodil aktuální, zcela individuální valící se styl.