Tipy na víkend: Šluknovský výběžek nezapomněl na své loutky

pěchotní srub

pěchotní srub Zdroj: ctk

Letošní již 13. mezinárodní loutkový festival v Dolní Poustevně a okolí zahájí v pátek 23. září netradičně průvod od hranic. V průvodu půjdou obří loutky „Ptáci“ z Divadla Studna, kteří diváky zavedou do Národního domu, kde festival slavnostně zahájí starosta města. Po něm vystoupí pěvecký sbor N. T. C. z Gymnázia v Rumburku a potom se všichni mohou těšit na Kozlího muže v podání Divadla Studna. Tímto bude oficiálně zahájen letošní maraton loutkových her.

za zábavou

V Pařížské ulici v Praze začíná sobotou dvoudenní festival Prague Fashion Weekend. Na přírodní scéně unikátní „pěší zóny“ bude jako již v minulém ročníku jedno z nejdelších mol ve střední Evropě, kde se budou po celý víkend prezentovat nejlepší kolekce z dílen návrhářů a boutique. V sobotu od 16 hodin bude probíhat představení nové kolekce oděvní designérky Hany Havelkové.

za pohybem

Slezské zemské muzeum pořádá v sobotu 24. září již tradiční 20. ročník pochodu po linii československého opevnění. Pochod má připomenout pohnuté historické události roku 1938. Účastníci projdou od pěchotního srubu MO-S 33 Kozmice po pevnostní linii podél 14 objektů těžkého opevnění až k pěchotnímu srubu MO-S 19 Alej. Trasa pochodu, který se bude konat za každého počasí, činí asi 8,5 kilometru. Návštěvníci budou mít také možnost vyslechnout si odborný výklad.