Tipy na víkend: Sv. Martin: husa na Letné a pochod ze Slaného

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

U infocentra Pod velvarskou branou ve Slaném startuje v sobotu v 9 hodin Svatomartinský pochod. Volit lze mezi dvěma trasami – 8 km a 15 km – neobjevenou slánskou přírodou, kde pochodující poznají nejen působivá zákoutí, ale poznají i historické památky. Po cestě bude možnost občerstvení. Cíl do 14. hodiny opět v infocentru Slaný. Účastníci mohou získat samolepku do ,,Hůlkování pana Slánky“. Jsou vítáni všichni s hůlkami i bez.

za kulturou

V Plzni se koná šestý ročník festivalu Animánie – Podzimní sklizeň, který je vyvrcholením celoročního projektu. Na programu jsou animační dílny pro děti i dospělé, programy pro školy, projekce, galerijní animace, projekce animovaných filmů pro veřejnost, prezentace osobnosti české animace Pavla Koutského a další. Festival potrvá do 19. listopadu.

za zábavou

V Národním zemědělském muzeu na pražské Letné se koná tradiční Letenská husa.
Víkendová akce je spojená s ukázkami starých českých řemesel a zručností, prezentacemi, ochutnávkami a prodejem gastronomických specialit, včetně výrobků se značkou kvality Klasa. Návštěvníci budou moci okoštovat svatomartinská a mladá vína předních moravských a českých vinařských výrobců. Atmosféru zpříjemní cimbálovka, stánkový prodej na muzejním dvoře a na své si přijdou i děti.