Tipy na víkend: V Deštném se mohou blýsknout univerzální lyžaři

Ze závodu Red Bull Nordix

Ze závodu Red Bull Nordix Zdroj: Red Bull

Starty ve čtveřicích, přejezdy můstku a terénních nerovností, skoky, klopené zatáčky, strkanice, stoupání a sprint. To je jen stručný popis toho, co čeká účastníky Red Bull Nordix 2012 v Deštném v Orlických horách. Nejde o klasický sprint ani o sjezd na běžkách. Tyto ingredience jsou namixované a jako koření pak slouží vypůjčené prvky ze skicrosu. Datum je stanoveno na 18. února 2012 a přihlásit se může kdokoli starší 15ti let.

za zábavou

Kdo by se nechtěl stát aspoň na chvíli vynálezcem? Kdo přijde o víkendu 18.–19. února 2012 do Nové budovy Národního muzea, zažije atmosféru plnou bádání a vynalézání. Víkend s výstavou Vynálezci a vynálezy je první z cyklu víkendových akcí Hravého muzea nazvaných „Aspoň na víkend…“, které Národní muzeum v průběhu roku 2012 uspořádá pro rodiny s dětmi v rámci doprovodným programům k aktuálním výstavám. V průběhu celého víkendu budete na akci přítomen český interaktivní robot Advee.

za kulturou

V Praze a Brně se mezi 14. až 26 únorem koná již 7. Festival španělských filmů La Película. Návštěvníci, kteří od 14. do 19. února 2012 zavítají do pražského Kina Světozor nebo od 20. do 26. února do brněnského Kina Art, se mohou těšit na výběr nejlepších španělských filmů natočených v posledních dvou letech. Každoroční programový pilíř doplní čtveřice cenných snímků venezuelské provenience a zejména celosvětově vyhledávaná kolekce španělského neorealismu s opusy, které vznikly mezi léty 1951 až 1961.