Tipy na víkend: V Plzni bude čokoládový veletrh

Třídenní veletrh na téma čokoláda se uskuteční ode dneška v Plzni. Na prostranství o rozloze 300 metrů čtverečních v objektu BCB Plzeň na Anglickém nábřeží návštěvníkům nabídne výstavu obalů čokolád z celého světa, kolekci obrazů z čokolády či přehlídku přípravy cukrovinek. Návštěvníci budou mít také možnost ochutnat a zakoupit různé druhy čokolád ve stáncích několika společností.

za kulturou

Pražská komorní filharmonie v sobotu koncertuje pro dětské publikum, tentokrát s názvem Fantazijní romantismus podnítí dětské sny a představivost v prostorách Dvořákovy síně Rudolfina. V časech od 10 nebo 12 hodin budou moci nejmenší posluchači usednout do hlediště skvostného sálu, nechat na sebe působit melodie od nejznámějších skladatelů a zároveň se dozvědět řadu zajímavostí ze světa hudby. Jak už sám název napovídá, půjde o období romantismu, které určovalo směr v hudbě po celé 19. století. Pořadem budou provázet herci Bára Hrzánová a Radek Holub.

za pohybem

V sobotu se ve Velkých Karlovicích uskuteční první ročník závodu Noční stopa Valachy. Jde o závod na běžkách pro širokou veřejnost pořádaný netradičně za tmy. Běžkaři vybavení čelovými baterkami mohou závodit v několika věkových kategoriích na okružních trasách 7,5 a 15 kilometrů, které budou pro lepší orientaci označeny reflexními šipkami a loučemi. V 17.30 hodin začne závod pro děti do 12 let, v 18 hodin pak hromadný start všech ostatních kategorií. Závodníci se mohou občerstvit v Gril srubu Razula a poté se třeba zahřát v termálních bazénech blízkého relaxačního centra Wellness Horal.