Tipy na víkend: V Teplicích vystavují zvířata ze starého železa

Ukázka z díla fotografky Dagmar Hochové

Ukázka z díla fotografky Dagmar Hochové Zdroj: leica

V obchodním centru Olympia v Teplicích návštěvníci v těchto dnech nenajdou jen cedulky se slevami. Mohou tu zhlédnout i netradiční výstavu zvířat vytvořených ze starého kovového šrotu. Do zábavného originálního projektu „Kovozoo“ se může zapojit každý návštěvník obchodního centra. Když vytvoří vlastní kovové zvířátko, zúčastní se tak soutěže o sto tisíc korun.

Za kulturou

V Městské knihovně v Lokti si lze naposledy v neděli prohlédnout sbírku portrétů a autoportrétů Josefa Váchala. Výstava spojuje tři významné české umělce. Josefa Váchala (1884–1969), výtvarníka, grafika, spisovatele, mystika, Annu Mackovou (1887–1969), umělkyni věnující se především krajinomalbě, a významnou českou fotografku Dagmar Hochovou (ukázka z jejího díla na snímku). Vystavené dřevoryty Josefa Váchala vznikaly v průběhu let 1921 až 1954 jako samostatné grafiky, PF, pozvánky na výstavu, narozeninové blahopřání, nebo je umělec použil
jako ilustrace svých knih.

Za pohybem

Turistické oddíly mládeže KČT Roztoky zvou na 44. ročník pochodu Tříkrálová Okoř, jehož start je v sobotu 7. ledna 2012 od 7.30 do 9.00 hodin u staré školy ve Vokovicích-Veleslavíně. Pochod má čtyři trasy – 13, 16, 28 a 44 kilometrů. Cíl všech je v zámku v Roztokách.