Tomu útěku nerozumím, říká advokátka

„Je to pro mě absolutně nepochopitelné, vůbec si to nedokážu vysvětlit,“ říká k případu Pavla Tauchena jeho advokátka Klára Slámová.

Ta jej zastupovala při posledním případu, kdy soud třiačtyřicetiletého recidivistu poslal za mříže na pět let za vykrádání pokladen a trezorů, na které Tauchen šel se svým kumpánem s trhavinou. Vždycky, když se konalo přelíčení, byla podle Slámové v soudní síni i Tauchenova manželka.

„Nevynechala ani jedno jednání, to se jí člověk nemůže divit. Chodila, i když ještě nebyli manželé,“ zmínila advokátka. K osobě svého klienta se však odmítla vyjádřit. „Nebyla jsem zbavena mlčenlivosti, takže k osobě pana Tauchena nemohu nic říci. A řízení nebylo pravomocně ukončeno,“ podotkla. Pro Tauchena, který do vězení zamířil již potřinácté, to nebyl první útěk.

„Ovšem můj klient celou dobu přelíčení tvrdil, že je nevinen. Takže si myslím, že tím útěkem chtěl na sebe ukázat. Asi tím chtěl docílit nějakého zvratu ve svém procesu. Ještě jej ale čekalo odvolání a my jsme poukazovali na různé skutečnosti, které hovořily ve prospěch mého klienta,“ dodala Slámová, mezi jejíž klienty patří i další útěkář a pravděpodobně nejslavnější český vězeň Jiří Kajínek.