TOP 3 modely, které hýbou světem ojetých vozů + 1 tajný tip navrch

Ojeté vozy

Ojeté vozy Zdroj: Effectix.com

Ojeté Audi
Ojetý Ford Focus
Ojetý Volkswagen Passat
4
Fotogalerie

Po čem sahají Češi nejraději, když kupují auto z druhé ruky? Přinášíme nejprodávanější modely, které využijete pro každodenní jízdu či jako rodinná auta – a navíc přidáme tip na vozidlo, co má především reprezentovat.

Více než polovina Čechů raději sáhne po voze ojetém než novém. V nabídce totiž naleznete modely, které jsou spolehlivé, v atraktivním provedení, a především: za málo peněz. Se kterými auty nešlápnete vedle? Které ojeté vozy za to stojí?

1.      Statistikám vévodí kdo jiný než Škoda Octavia

Domácí automobilka se těší velké oblibě a Škoda Octavia je evergreenem v nabídce. Tento vůz střední třídy v sobě spojuje příjemný design, spolehlivost a dostatek prostoru – především ve verzi combi. Není se co divit, že Škodu Octavia volí přes 10 % zákazníků na trhu ojetých vozů.

V těsném závěsu je, se 7 % na trhu, Škoda Fabia.

2.      Vzrůstá také obliba vozu Volkswagen Passat

Ojetý Volkswagen PassatOjetý Volkswagen Passat | Effectix.com

Volkswagen Passat není čistě výsadou manažerů – naopak, čím dál častěji nachází využití jako rodinný vůz. Jedná se o precizní německé vozy v provedení sedan, combi či variant. Potěší vás výkon vozidla, dostatek úložných prostorů i atraktivní vzhled. Na trhu ojetých vozů představuje Volkswagen Passat více než 4 %.

3.      Praktický Ford Focus nevychází z módy

Ojetý Ford FocusOjetý Ford Focus | Effectix.com

Ford Focus získal již 4 tituly v anketě Auto roku. Potěší vás zejména skvělými jízdními vlastnostmi, pohodlím a velkým zavazadlovým prostorem. Americká automobilka je také známá důrazem na bezpečnost. Ford Focus kupují více než 3 % zákazníků na trhu s ojetými vozy.

4.      Audi působí luxusně i po letech

Ojeté AudiOjeté Audi | Effectix.com

Poohlížíte se po voze vyšší třídy? Pak sáhněte po modelu Audi A6, který volí přes 1 % zákazníků. Těšit se můžete na elegantní a dynamický vůz, který vás spolehlivě doveze, kam potřebujete – a navíc uděláte dojem.

V článku jsme ukázali, že trhu ojetých vozů vévodí vozy Škoda Octavia, Škoda Fabia, Volkswagen Passat či Ford Focus. Pokud sháníte luxusní auto, mezi nejprodávanější modely patří Audi A6. Auta z druhé ruky koupíte nejvýhodněji v online aukcích. Podívejte se například na nabídku portálu Adesa, kde naleznete spolehlivé ojeté vozy z celé Evropy.