Toužíte spát v pětihvězdičkovém kriminálu?

Hotel Het Arresthuis

Hotel Het Arresthuis Zdroj: Profimedia.cz

Alcatraz – hotel z původního vězení
Alcatraz – hotel z původního vězení
Alcatraz – hotel z původního vězení
Alcatraz – hotel z původního vězení
Hotel Het Arresthuis
11
Fotogalerie
Sběratelé zážitků, kteří jsou dostatečně solventní a nevědí „roupama co dělat“, mohou zaujmout bývalá vězení přeměněná na luxusní hotely. Inspiraci mohou najít v Nizozemsku a Německu.Třeba v Lotyšsku jdou však opačným směrem a hotel z někdejší věznice umožňuje zájemcům okusit tvrdý vězeňský pobyt. Prý mají plno.

V hotel Alcatraz se v roce 2007 proměnilo bývalé vězení v německém Kaiserslauternu. Podnikatelé Dr. Michael Koll a Dr. Andreas Kirsch udělali z 56 cel úchavtné pokoje, z nichž už se nikomu utíkat nechce. Hotel samozřejmě disponuje vším myslitelným luxusem.

Podobnou cestou šel i hoteliér, který přestavěl vězení v holandském Roermondu. To drželo za svými zdmi vězně od roku 1862 až do roku 2007, kdy z původních 150 cel vzniklo 36 komfortních pokojů a 7 apartmánů včetně těch, které nesou jména Ředitel, Dozorce, Právník a Soudce. Pokoje jsou vybaveny moderním nábytkem, neobyčejný hotel nabízí také bar, restauraci, saunu, posilovnu, patio a zahradu.

Hotel z vězení Karosta v lotyšské Liepaje šel opačnou cestou a místo luxusu svým klientům nabízí pryčnu, deky, cely a ponižování. Vězení vzniklo v roce 1905 a jeho „péči“ zažili revolucionáři, váleční zajatci z II. světové války i nepřátelé státu, které sem uvrhla KGB. Klienti zaplatí kolem 20 dolarů za noc. Zájem je prý velký.