Toyota Supra bude, jméno „Supra“ si Toyota nechala znovu patentovat

Studie Toyota FT-1

Studie Toyota FT-1 Zdroj: Toyota

Automobilka Toyota pokračuje v rozšiřování svých sportovně střižených modelů.

Slavná modelová řada Toyota Supra, vyráběná v letech 1978 až 2002, se zřejmě nakonec skutečně dočká stejnojmenného následovníka. Projekt výkonného sportovního vozu byl u Toyoty potvrzen už před dvěma lety, ale až dosud nebylo jisté, že se bude vyrábět pod tímto jménem. Práva Toyoty na užívání názvu Supra totiž vypršela již v roce 2006, ovšem podle informací magazínu The Motor Report nyní koncern TMC u severoamerických úřadů platnost svého patentu prodloužil.

Zatím asi nejpřesnější náhled do podoby nové Supry jsme viděli letos v Detroitu s prezentací působivé koncepční studie Toyota FT-1. O mechanických skupinách připravovaného modelu zatím informace nemáme, ovšem na základě rámcové, před rokem uzavřené dohody značek Toyota a BMW prý tyto automobilky připravují mimo jiného také společnou podlahovou plošinu pro řadu sportovních vozů s motorem vpředu a pohonem zadních kol.

Studie Toyota FT-1Studie Toyota FT-1 | Toyota

Hovoří se o tom, že nová Supra bude k mání s dvojicí zážehových pohonných jednotek, přeplňovaným čtyřválcem a hybridním systémem složeným z šestiválce 2,5 l a elektromotoru. Toyota Supra se má stát špičkovým ze sportovních modelů značky Toyota stojícím nad stávající řadou Toyota GT86 a připravovaným, ještě menším vozem, jenž by mohl vycházet ze stylu někdejší Toyoty MR2.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz