Trenér není s podzimem spokojený

Trenér opavských fotbalistů Radoslav Látal není s první půlkou sezony spokojen.

Opavští fotbalisté zakončili podzimní část druhé ligy porážkou na domácím hříšti. Sice v zápase byli lepší, ale nakonec podlehli béčku Sparty 3:2. Kouč Radoslav Látal tak nemůže půlsezonu hodnotit úspěšně. Jeho tým se pohybuje ve spodní části tabulky.

Jak byste zhodnotil podzimní část sezony?
Určitě jsme si představovali, že na tom budeme lépe. Předváděná hra zas tak hrozná nebyla, ale fotbal se nehraje na krásu, hraje se na body a těch máme málo. S první půlkou sezony tedy spokojeni být nemůžeme.

Jak moc chyběl v posledních zápasech distancovaný Zbyněk Pospěch?
Máme problémy s útočníky. Takový kvalitní útočník nám chybí vždy. Hned po jeho příchodu do Opavy šla naše útočná hra nahoru. V utkání se Žižkovem a i teď se Spartou nám samozřejmě chyběl.
Budete chtít využít jeho služeb i na jaře?
Pospěch je tu na hostování do zimy. Samozřejmě bychom jej v týmu chtěli udržet. O jeho dalším působení budeme teprve jednat. Nyní nás čeká zimní přestávka, takže na vyjednávání bude prostor.

Na konci roku Vám vyprší smlouva. Už víte, zda i na jaře zůstanete v pozici hlavního kouče?
Já myslím, že se během několika příštích dnů uvidí. Bude zasedat představentstvo, takže by se to mělo brzy vyřešit. Momentálně to nezáleží na mě.

Útočník Ondřej Malohlava, který měl v září těžkou autonehodu, nedávno slavil narozeniny. Připravil mu tým nějakou oslavu nebo speciální dárek?
Ano, za vybrané peníze jsme koupili dárek. Navíc jsme mu věnovali plakát i dres podepsaný všemi hráči. Kluci za ním byli v nemocnici. Ondra se přijel podívat na náš poslední podzimní zápas se Spartou, byl za námi i v kabině. Všichni mu přejeme spoustu sil.