Trénovali nahrávky i přebírání míče

Prvoligoví fotbalisté SK Dynamo České Budějovice začali soustředěním ve Frymburku přípravu na novou sezonu. Ta startuje už v polovině července.

„Jestli chcete vidět, jak budeme posilovat, přijďte odpoledne,“ smál se trenér fotbalistů SK Dynamo České Budějovice Jaroslav Šilhavý nad otázkou, jestli je reálné posílení kádru o nová jména pro nadcházející sezonu.
To už šlo čtyřiadvacet fotbalistů, které s sebou přivezl na soustředění do Frymburku, po prvním tréninku ze hřiště. Jihočechům začala v pondělí příprava na nadcházející ročník nejvyšší české soutěže. A její první částí je pětidenní soustředění.
„Bude kondiční,“ pokračoval Šilhavý už ve vážnějším duchu. Na hřišti se jeho svěřenci rozcvičili, trénovali nahrávky a přebírání míče, proběhli se, nechybělo bago a na závěr je trenér rozdělil na dva týmy, které hrály proti sobě. Byla to první část třífázového tréninku, který na hráče čeká každý den. „Dopoledne budeme na hřišti. Odpoledne máme v plánu běhání v terénu a večer bude pro hráče připravené zátěžové plavání,“ dodal.
Začátky přípravy bývají náročné. „Ale od toho tu jsme, abychom něco naběhali,“ reagoval Marián Jarabica. Je to jeden z těch, kteří se stihli po minulé sezoně uzdravit.
Jediný, komu se to nepovedlo, byl útočník Zdeněk Ondrášek. Zatímco se hráči proháněli po hřišti, on polehával na karimatce vedle a protahoval koleno, které je po operaci menisku. Dostal individuální rehabilitační plán.
Jinak se zatím žádná známá jména v kádru Jihočechů neobjevila. Vedle hráčů z minulé sezony se do přípravy zapojili mladíci z B-týmu – Klavík, Kaňák, Novák a Rakovan. Z dorostu přišli Sajtl a Koutský. V příštím týdnu by se měl vrátit z hostování v druholigové Čáslavi ještě Nitrianský.
„Není zcela vyloučené, že by se objevil i někdo nový. Pokud by měl přijít nějaký kvalitní hráč, musí zase jiný z kádru odejít,“ vysvětlil Šilhavý. Tým opustili hráči na hostování Volešák a Krob a odešli i Hunal, Meszároš a Lima, jimž skončily smlouvy.
Liga začne už v polovině července. Jihočechy čeká po soustředění příprava doma. Ve středu 23. června sehrají tradiční turnaj v Nové Včelnici a po něm by měli vyrazit na soustředění do Švýcarska, které se ale mírně komplikuje. Grasshoppers Zurich naplánované utkání odřekl a kvůli jednomu tam tým jet nechce. Vedle toho budou Jihočeši hrát zápasy zejména v sousedním Rakousku.

Zajímavé okamžiky z přípravy:

19. 6. Dynamo - Příbram (Strakonice, 12.00)
23. 6. Nová Včelnice (10.00)
30. 6. Dynamo - LASK Linz (St. Florian, 18.00)
4. 7. Dynamo - Galati (Pasching, 18.00)
10. 7. Dynamo - Ried (Bad Kreuzen, 18.00)