Tropické ráje zvou k oslavě nového roku

Aitutaki Lagoon Resort & Spa

Aitutaki Lagoon Resort & Spa Zdroj: privileq.cz

Aitutaki Lagoon Resort & Spa
Aitutaki Lagoon Resort & Spa
Aitutaki Lagoon Resort & Spa
Aitutaki Lagoon Resort & Spa
4
Fotogalerie
Ladovské Vánoce nejsou jedinou pěknou představou konce roku. Ten i další část zimy lze totiž strávit v některém z vyhlášených tropických rájů. Nabídka cestovních kanceláří dnes zahrnuje prakticky celou planetu a teplomilní jedinci si mohou užít advent, Vánoce nebo začátek nového roku třeba na Kubě nebo v Oceánii.

Kuba, omývaná Karibikem i Atlantským oceánem, je ostrovem zářivé zeleně, míchaných nápojů i nekonečných pláží, jimž vévodí proslulé Varadero, ležící jen 140 km od hlavního města Havany. Je to tedy ideální místo pro kombinaci relaxování u moře s výlety do ulic a uliček metropole, která si stále zachovává svůj osobitý ráz. „Varadero s dvacetikilometrovou bělostnou pláží patří tradičně k nejatraktivnějším destinacím,“ potvrzuje Jiří Pikrt z CK Neckermann. A Jan Osúch z CK Fischer dodává: „Dva ze tří návštěvníků Kuby směřují výhradně do Varadera, ovšem nejkrásnější pláží této destinace je zřejmě Sirena, která leží na korálovém ostrově Cayo Largo v Karibiku.“

Tyrkysová laguna Aitutaki – ráj v srdci Pacifiku

Klid a nerušenou relaxaci naopak nabízí opačný konec planety – Oceánie, jmenovitě pak Laguna Aitutaki, perla Cookových ostrovů v srdci Tichého oceánu. Jen pár kroků od tyrkysových vod Pacifiku leží luxusní Aitutaki Lagoon Resort&Spa, který nabízí skvělé ubytování, špičkový servis, výbornou kuchyni, a hlavně krásný výhled na jednu z nejkrásnějších lagun naší planety. „Spisovatel Steve Davey ve své knize Nezapomenutelná místa, která musíte vidět, než zemřete, napsal, že žádný malíř na světě by nedokázal namíchat tak dokonalou tyrkysovou, jaká je na hladině laguny Aitutaki. K tomu není co dodat,“ usmívá se Jaroslava Smejkalová z CK Privileq, která jako specialista na luxusní cestování do této nádherné oblasti vozí české turisty.