Turnaj Masters se blíží, Woods si řekl o pozornost

Rory McIlroy

Rory McIlroy Zdroj: ctk

Už 5. dubna začíná první letošní golfový turnaj kategorie major – slavné Masters. Hráči již mají jen necelý měsíc na přípravu. A hned několik z nich dokázalo, že jsou v dobré formě.

K favoritům bude rozhodně patřit Rory McIlroy ze Severního Irska. Ten se předvedl před týdnem na turnaji v Palm Beach, který vyhrál, a navíc se stal poprvé v kariéře světovou jedničkou. Znovu se tak potvrdilo, že po několikaleté dominanci Tigera Woodse již golf nemá jednoznačného suveréna. McIlroy je už čtvrtou světovou jedničkou za poslední rok.

Podle mnohých expertů by se ale právě McIlroy mohl na první pozici udržet. Po Woodsovi je totiž nejmladším hráčem, který kdy stanul v čele žebříčku. „Je jen málo hráčů, kteří byli v jeho věku tak dobří jako on,“ uvedl například na McIlroyovu adresu Ir Padraig Harrington, který dokázal vyhrát tři majory.

Kromě zrození nové jedničky byli diváci v Palm Beach svědky také skvělého výkonu Woodse. Bývalý golfový král předvedl ve finálovém kole nejlepší výkon v kariéře a mocně stahoval McIlroyův náskok. Přestože nakonec skončil Woods druhý, jeho výkon vzbudil pochvalné ohlasy. „Je zpátky,“ shodla se řada jeho protivníků.

Woods je podle svých slov konečně v psychické pohodě. Dokázal se dát dohromady po zdravotní stránce, zvykl si na nového trenéra, a nyní se tak už může soustředit na to, aby se zlepšoval. Poprvé od konce roku 2009 se tak i Woods dostává do širšího okruhu favoritů. „Pořád se zlepšuji, můžu Masters klidně vyhrát,“ nechal se slyšet americký hráč.

Jeho výkonnostní vzestup je dobrou zprávou hlavně pro šéfy okruhu PGA. Poté, co byla zveřejněna informace o tom, že se Woods zúčastní turnaje v Palm Beach, bylo během několika dnů vyprodáno. Proti loňskému roku, kdy se bývalá světová jednička tohoto podniku nezúčastnila, se také o více než polovinu zvýšila televizní sledovanost turnaje. Tato čísla jsou důkazem toho, že Woods je stále nesmírným tahákem.