Twitter zvažuje až 10 tisíc znaků na jeden příspěvek

Hlavní sídlo Twitteru na Market Street v San Francisku

Hlavní sídlo Twitteru na Market Street v San Francisku Zdroj: Twitter (Jasper Sanidad)

Americká internetová firma Twitter uvažuje o radikální změně. Do své sociální sítě zabuduje funkci, která umožní uživatelům posílat tzv. tweety dlouhé až 10 tisíc znaků. Podle svých stránek Twitter novinku zavede ke konci prvního čtvrtletí letošního roku.

Na Twitteru se už objevil nový hashtag “#beyond140“, kde firma zjišťuje reakce uživatelů. Řada z nich ovšem se záměrem nesouhlasí.

Plánovaná novinka je další změnou, kterou americká firma zavádí pod vedením svého spoluzakladatele Jacka Dorseyho. Od nástupu Dorseyho loni na podzim se na Twitteru objevily novinky jako ankety, tlačítko „koupit“ nebo ikonka „like“ ve tvaru srdce, která nahradila původní hvězdičku. Změny mají jediný cíl - nálakat nové uživatele. Jejich příliv totiž dlouhodobě zpomaluje. To je pro službu, která 10 let existence nebyla ani na chvíli v zisku, naprosto zásadní, a to kvůli přízni investorů.

Twitter je bezplatnou službou, jejímž prostřednictvím uživatelé mohou sdělovat krátké vzkazy. V roce 2013 firma vstoupila na newyorskou akciovou burzu.