Týden v obrazech: Zabalený Vítězný oblouk i Messiho nanicovatý debut

Příslušníci námořnictva Spojených států na pohřbu amerických vojáků, kteří zemřeli po útoku sebevražedného atentátníka na letišti v Kábulu.

Příslušníci námořnictva Spojených států na pohřbu amerických vojáků, kteří zemřeli po útoku sebevražedného atentátníka na letišti v Kábulu. Zdroj: Reuters

Požáry v Kalifornii ohrožují i vzácné stromy. V Národním parku Sequoia se hasiči snaží zachránit prastaré sekvoje a 83 metrů vysoký strom General Sherman Tree, největší na světě. Tento unikát mají před plameny ochránit hliníkové fólie.
Před třiceti lety byla v Ötztalských Alpách objevena 5300 let stará mumie pračlověka. Podle místa nálezu dostal jméno Ötzi. Jeho ostatky i zbytky oděvu, bot a výbavy jsou k vidění v muzeu v Bolzanu.
Apple představil nové produkty včetně iPhonu 13.
Severní Korea oznámila úspěšně otestovala novou řízenou střelu dlouhého doletu.
Messi, letní posila z Barcelony, poprvé v pařížském PSG nastoupila po boku Neymara a Mbappého. Spolupráce jim moc nevycházela.
16
Fotogalerie

Z pestrých událostí uplynulého pracovního týdne vyčnívá v oblasti technologie počin společnosti SpaceX, která do vesmíru vynesla civilní posádku. Apple zase představil nové produkty. V oblasti sportu patrně přilákal nejvíce pozornosti rozpačitý debut fotbalisty Lionela Messiho v pařížském klubu PSG. Fotografie zachycující zajímavé a důležité události uplynulého pracovního týdne najdete ve fotogalerii.