Udělejte si doma Hawai

Zahrada se využívá nejvíce v létě. Slunce doslova láká na venkovní párty, opalování a zábavu. Jak dlouho ale na výhni vydržíte? Bazény a vířivky vám poskytnou nejen okamžité osvěžení, ale i dlouhodobé sportovní a zábavní využití. Konečně můžete pracovat na své kondici, dovádět s vašimi dětmi a relaxovat po náročném týdnu. Dopřejete si přitom pohodu a luxus v domácím prostředí.

Udělejte váš bazén jedinečný

Pohled na průzračnou vodu v bazénu je neodolatelný. Dokonalého účinku potom dosáhnete volbou vhodných doplňků. Milovníci sportovního plavání využijí protiproud, milovníci adrenalinu zase skokanský můstek. Efektní jsou zabudovaná světla, která zpříjemní večerní koupání. Vodní radovánky si prodloužíte ohřívačem vody, a to ideálně v kombinaci s termoizolační plachtou. Další variantou je elegantní zastřešení bazénu.

Vyberte si správný základ

Bazén můžeme tvarem i velikostí přizpůsobit svým potřebám i velikosti a tvaru zahrady. „Bazén francouzského typu může mít díky konstrukci ztraceného bednění zcela libovolný tvar a navíc nevyžaduje žádné technologické zázemí. Během 2 týdnů je možné takový bazén vybudovat i na velmi malém prostoru,“ říká Rudolf Pejša ze společnosti Bazény Desjoyaux. Technologie ztraceného bednění spočívá ve spojení plastových dílů a betonu, která zaručuje samonosnost a dlouhou životnost.

Dopřejte mu potřebnou péči

Krásu a čistotu bazénu pomůže udržet filtrační zařízení, které odstraní každodenní nečistoty a postará se o křišťálově čistou vodu. Nabízí se buď klasická filtrace s technickým zázemím a systémem potrubních rozvodů, nebo jednotka bezpotrubní filtrace Desjoyaux, která je umístěna na okraji bazénu. Uživateli usnadňuje obsluhu bazénu, poskytuje totiž plně automatický a téměř bezúdržbový chod.

Relaxujte ve vířivce

Potřebnou energii načerpáte ve vířivce. Pohodlně se usadíte, zavřete oči a necháte na sebe působit blahodárnou vodu, bublinky a vonná aromata. Kombinace speciálně nastavených pohyblivých trysek vám zajistí dokonalou masáž. Omezená velikost vířivky bohužel neumožní důkladné protáhnutí těla a sportovní plavání.

Dva v jednom

Pokud hledáte zajímavou kombinaci relaxace a sportovního vyžití, jistě vás zaujme novinka značky Desjoyaux nazvaná Jet Set. Toto multifunkční schodiště určené pro francouzské bazény v sobě totiž skrývá nejen bezpotrubní filtrační jednotku, osvětlení bazénu a protiproud. Obsahuje i dvě zabudovaná lehátka pro balneoterapii a hydroterapii. V bazénu si tak můžete dopřát například perličkovou lázeň se vzduchovou masáží, nebo využít šestnáct speciálních masážních trysek. „Jet Set je řešením pro ty, co chtějí velký bazén na plavání, ale zároveň touží po relaxaci spojené s příjemnou masáží,“ říká Rudolf Pejša ze společnosti Bazény Desjoyaux.