V Japonsku vyjede „sedmihvězdičkový“ vlak

Unikátní vlak nazvaný Nanacuboši (sedm hvězd)

Unikátní vlak nazvaný Nanacuboši (sedm hvězd) Zdroj: Profimedia.cz

Jedna soukromá japonská železniční společnost nabízí jízdu v „sedmihvězdičkovém“ vlaku, který je vlastně luxusním hotelem na kolejích s vybranou gastronomií, piano barem a 14 honosnými apartmány pro asi třicítku cestujících. Lidem se při cestě splní všechna přání, dušuje se společnost Kyushu Railway na svém webu.

Unikátní souprava nazvaná Nanacuboši (sedm hvězd) má sedm vagónů. Apartmány obsahují královská lůžka, kancelář, vlastní koupelnu a záchod s ohřívaným prkénkem. Na zastávkách bude vozit cestující na zajímavá místa v okolí speciální autobus Kyushu Railway.

Společnost hovoří o „rafinovaném a důstojném“ pojetí, ve kterém se snoubí japonský a západní duch, moderní i starý styl. Vlak bude projíždět ostrovem Kjúšú na jihu země. Cesta potrvá čtyři dny a turisté stráví v soupravě tři noci. Zájemce za ni zaplatí v přepočtu 110.000 korun. První „železniční okružní cesta“ s Nanacuboši se uskuteční až 15. října, ale všechna místa jsou podle společnosti již rezervována až do června příštího roku.