V Olomouci zahájilo PSJ výstavbu CPI City Center

Pod značkou PSJ byl odstartován už třetí stavební počin v Olomouci. Po logistickém areálu LIDL a nedávno završené rekonstrukci pěti budov Univerzity Palackého byla v pátek 9. prosince oficiálně zahájena výstavba multifunkčního komplexu s názvem CPI City Center Olomouc. První projekt tohoto druhu otevřela investorská a developerská skupina CPI Group letos na jaře v Ústí nad Labem. Stejně jako na severu Čech, byla i na Hané touto stavbou pověřena akciová společnost PSJ.


Základem nového komplexu se stane rekonstruovaný hotel Sigma, který podstoupil kompletní odstrojení fasády i vybourání veškerých vnitřních konstrukcí. Z původní budovy zůstal holý skelet. Rekonstrukcí ho¬tel získá moderní technologie, zcela nový interiér, novou fasádu a parkování v dvoupodlažních podzemních garážích. Díky úsporám energie bude ekologičtější a zlepší se i ekonomika jeho provozu. Hotel bude pod hlavičkou mezinárodní značky Clarion nabízet 126 pokojů. Na výraznou budovu hotelu navážou po stranách dva administrativní objekty s celkem 6.300 m2 moderních kanceláří a 1100 m2 ploch pro obchody a služby. Majoritní část prostor v šestipodlažní budově na ulici Kosmonautů obsadí Raiffeisenbank. Banka bude mít k dispozici přes 4.000 m2 moderních kanceláří s vlastním technickým a sociálním zázemím a prostorný archív s plochou 1.300 m2.
Ve vzniklém vnitrobloku vyroste rozsáhlé kongresové centrum s maximální kapacitou 1.400 osob, které bude tvořit šest salónků a hlavní polyfunkční sál s možností dělení na čtyři další samostatné prostory.