V Ománu objevíte skrytý poklad Orientu

Zdroj: Exclusive Tours

Panenské pobřeží s fjordy a opuštěnými plážemi, nedotčená pohoří, fascinující poušť i tisícileté památky. O tom nejlepším v Ománu nám povídala travel designerka Veronika Vaisová ze společnosti Exclusive Tours, která připravuje dovolené na míru.

Milovníci přírody a adrenalinu si tu přijdou na své

Rozmanitá a divoká krajina Ománu představuje to pravé pro milovníky přírody. „Na výpravu do hor nebo do pouště vyrazíte v Salalah na jihu země přímo z pláže. Nebo si odpočinete daleko od civilizace v některém z nejvýše položených luxusních resortů, které se nacházejí v mýty opředeném pohoří Džebel Achdar neboli Zelená hora. Tady dechberoucí výhledy kdysi obdivovala i princezna Diana,” rozplývá se travel designerka Veronika Vaisová. Pokud si troufáte, nabízí se vám zde i adrenalinový canyoning, horolezectví nebo lučištnictví.

Exclusive Tours

Tisícileté památky a historie na každém kroku

Ani milovníci památek nezůstanou v této krásné zemi ochuzeni. Tisíciletá historie Ománu na vás dýchá na každém kroku. „V hlavním městě Muskatu najdete mešitu s lustrem vyrobeným z 600 000 křišťálů Swarovski, první operní dům na Blízkém východě nebo pryskyřici, která měla kdysi větší cenu než zlato,” popisuje Veronika Vaisová. „Ale ani zbytek země nezaostává. Až navštívíte staré pevnosti nebo tradiční rybářské vesničky, zažijete doslova cestu zpátky v čase,” dodává.

Exclusive Tours

V ománské gastronomii se mísí mnoho kultur

V typickém ománském jídlu nesmí chybět kuřecí, jehněčí či rybí maso, rýže a bohatá směs koření a bylinek. V Ománu se stejně jako v historii, tak i v kuchyni mísilo mnoho kultur. Ať už máte chuť na zdejší, středomořskou, arabskou nebo indickou kuchyni, místní šéfkuchaři uspokojí všechny vaše chuťové buňky.

Exclusive Tours

Kdy a jak se do Ománu vydat

Nejlépe vám v Ománu bude od října do května. V létě totiž šplhají teploty až k extrémním hodnotám. Pro vstup do země už nepotřebujete víza a ani žádná očkování nejsou nutná. Veronika Vaisová radí:„Nejjednodušeji se do Ománu vydáte s Exclusive Tours. Připravíme dovolenou přesně podle vašich představ a vy se budete muset starat jen o to, jaké oblečení si s sebou vezmete.”