V Praze o víkendu skončil první mezinárodní turnaj v koňském pólu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Heather Moreton, Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

V sobotu 28. června proběhlo finále třídenního mezinárodního turnaje v koňském pólu Argentine Diplomats Polo Cup – Prague, který pořádal pražský Aviator Polo Club a záštitu nad ním převzaly hlavního města Praha a Velvyslanectví Argentinské republiky. Vzhledem ke krátké tradici póla v Čechách byl turnaj prvním svého druhu, organizátoři však doufají v založení tradice. A nejde samozřejmě jen o sportovní, ale též společenskou událost.

Turnaje o pohár se zúčastnily celkem čtyři týmy v mezinárodním obsazení. Po vzrušujících zápasech se končeným vítězem stal tým Alira/Enira ve složení Solveig Zoske (DE, handicap -2), Leon Hauptmann (DE, handicap 0), Robert Szuecs (HU, handicap 0) a Joaquín Maíquez (AR, hadicap +6). Kromě amatérských hráčů z Aviator Polo Club se hry zúčastnili profesionální hráči z Argentiny a Velké Británie jako například Tim Ward, který je též trenérem a certifikovaným rozhodčím, Joaquín Maíquez s nejvyšším handicapem na tomto turnaji (+6), Juan Clemente Marambio, který se věnuje cvičení polo koní od svých 15 let nebo Carlito Velazquez, který momentálně řídí školu póla v největším německém polo centru v zemi Chiemsee Gut Ising.

Akce byla otevřená pro veřejnost, především pro rodiny s dětmi, na které tu čekal doprovodný program. Kromě samotných zápasů v pátek přítomné roztančil brazilský zpěvák Santiago Ferreira, v sobotu pak diváci mohli shlédnout přehlídku koní, drezuru a také taneční ukázku argentinského tanga. Diváci si mohli vyzkoušet jak se střílí maletou, tedy speciální “pólo hokejkou”. Sobotního slavnostního finále se zúčastnila řada osobností ze světa diplomacie, byznysu a politiky.

Na závěr měl každý možnost vyhrát v tombole věcné dary od sponzorů akce: Alira wines, Darboven Cofee, Julius Meinl – Gurmánský palác, United Drinks, Vinospol, Aqua Angels, Staropramen, UBM, HomeArt, Luxury Guide a Touch Branding. Výtěžek z tomboly šel na konto charitativní organizace Pink Crocodile, která pomáhá dětem a provozuje v Praze mateřskou a základní školu pro děti se speciálními potřebami.