V Psárech u Prahy vznikla obří multifunkční studiová hala

Nedaleko obce Psáry u Prahy byla slavnostně otevřena multifunkční studiová hala s rozlohou 3000 čtverečních metrů. Pod jednou střechou nabídne komplexní služby v oblasti zvuku, videa i osvětlení. Umožní natáčení pořadů, pořádání společenských akcí nebo zkoušku celého hudebního turné kapel. V areálu zájemci najdou také půjčovnu veškeré audiovizuální a pódiové techniky a zázemí šaten, maskérny i catering, sdělil spolumajitel společnosti T Servis Jan Erle. Podle něj jde o jediné obdobné zařízení v Česku a druhé v Evropě.

Celková plocha areálu s halou, studiem, zázemím a pozemkem čítá sedm tisíc čtverečních metrů. „Investice na výstavbu areálu se pohybuje kolem 100 milionů korun. V hale si vyzkoušíte úplně celou show včetně všech myslitelných dekorací. Speciální konstrukce střechy budovy nám zde umožňuje zavěšení až 15 tun techniky. Půjčíte a vyzkoušíte si zde úplně všechno. Potom scénu naložíte do kamionu a můžete vyrazit na turné,“ popsal Erle. T Servis nechce konkurovat ateliérům na Barrandově, podle jeho slov nabízí nový produkt.

Vše je zde vybudováno s maximální efektivitou a použité technologie jsou vždy ty nejnovější možné, dodal. Kmotrem haly se při slavnostním zahájení provozu stali zpěvačka Marta Jandová a hudebník David Koller. Bývalý frontman skupiny Lucie právě zde nazkouší své připravované turné se symfonickým orchestrem.

Firma T Servis od roku 1992 technicky zabezpečuje společenské a kulturní akce, natáčení filmů, reklam či televizních pořadů a nejrůznější hudební produkce. Podíleli se na vystoupení světových interpretů, jako jsou David Bowie, Marilyn Manson, Moby, R.E.M., Depeche Mode nebo na módních přehlídkách návrhářů Jeana Paula Gaultiera či Vivienne Westwood. V portfoliu firmy lze nalézt také projekty typu Česko-slovenská Superstar nebo Český Slavík. Ročně T Servis zajistí kolem 1500 akcí.