V srdci pražské Malé Strany se rodí ojedinělý projekt Rezidence Mostecká 21

V listopadu byla kolaudací ukončena jedna z posledních fází realizace unikátního rezidenčního projektu v Praze 1. Rezidence Mostecká 21 je výjimečná nejen z hlediska historického, architektonického a z hlediska lokality, ale také přístupem developera ke každému detailu i samotnou filosofií projektu. V lukrativní lokalitě v těsné blízkosti Karlova mostu a Kampy vzniká ve zrekonstruovaném bytovém domě známém jako dům U Hradeb celkem 55 nadstandardních bytů určených náročným klientům. Úplné dokončení projektu je plánováno na konec tohoto roku.

Za fasádou čelního domu, na první pohled nenápadnou, se skrývá nejedno překvapení. Celkovou rekonstrukcí čtyř budov uspořádaných kolem centrálního nádvoří postupně vzniká 55 bytů od malých garsoniér o velikosti 33 metrů čtverečních po velkorysé byty s terasou či mezonety. Největší byt s prostornou terasou má rozlohu 232 33 metrů čtverečních včetně terasy o ploše 74 33 metrů čtverečních. Uskupení budov nabízí překvapivě klidné bydlení a nečekaný dostatek soukromí. Majitelé bytů budou mít možnost využívat několik citlivě upravených odpočinkových zón a skrytých nádvoří, jež jsou součástí projektu.

Přednímu zrenovovanému atriu vévodí replika původní 172 cm vysoké kamenné sochy Malé tanečnice sochaře Jana Hány z roku 1960. Zadní nádvoří určené především rezidentům je kromě pečlivě zvolené zeleně, stylového osvětlení a laviček dále vybaveno malým hřištěm pro děti. Již nyní dotváří jedinečnou a intimní atmosféru tohoto neobyčejného bydlení. K výjimečnosti projektu významnou měrou přispívají unikátní výhledy z jednotlivých bytů na Petřín a malebné scenerie malostranských domů, z bytů ve vyšších patrech je možné dohlédnout na Pražský hrad nebo chrám sv. Mikuláše.

V současné chvíli jsou zkolaudovány zrekonstruované společné prostory uvnitř jednotlivých budov i obou nádvoří a probíhají dokončovací práce na jednotlivých bytech. „Na základě zkušeností z trhu nemovitostí z tohoto segmentu byty záměrně nabízíme jako nedokončené, a to s možností jejich finalizace ve třech variantách. Někteří klienti byty dokončují podle svých představ zcela samostatně, jiní jejich konečnou podobu řeší s naší pomocí. Třetí možností, kterou klientům nabízíme, je finální realizace bytů ve spolupráci s uznávaným designérským studiem OOOOX,“ vysvětluje Jaroslav Žižka, Sales Director společnosti Orco.

Na základě svého rozhodnutí si klient může byt dokončit zcela podle svých představ a výší investice tak bydlení v této atraktivní lokalitě výrazně zhodnotit. „Celému projektu věnujeme velkou péči, a to od výběru materiálů po kvalitu prováděných prací, na kterou pečlivě dohlížíme. Pořídit si byt v podobném projektu na Malé Straně, který by se s rezidencí Mostecká 21 dal srovnávat, co se týká poměru ceny a užitné hodnoty, je a výhledově bude spíše ojedinělou příležitostí,“ dodává Jaroslav Žižka.

Lokalita se vyznačuje výbornou dopravní dostupností. Rezidence Mostecká 21 se nachází přibližně 50 metrů od Malostranského náměstí, kde je umístěna tramvajová zastávka. Stanice metra Malostranská je vzdálena jednu zastávku tramvají. Karlův most je spojnicí se Starým Městem, v docházkové vzdálenosti najdeme hned několik divadel a výstavních prostor. V bezprostřední blízkosti projektu se nachází řada vyhlášených restaurací, kaváren a barů. Majitelé bytů si mohou užívat klidu v nedalekém parku Kampa nebo čerpat energii z kosmopolitní atmosféry při procházkách historickým centrem Prahy.