Válka operátorů pokračuje. Kdo nabídne nejlepší podmínky?

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Souboj o zákazníka na mobilním trhu houstne. Karty včera zamíchala společnost Air Telecom. Jako virtuální mobilní operátor nabídla neomezený paušální tarif za 640 korun měsíčně. S cenou se dostala pod stávající operátory GSM. Konkurence ji však poráží v SMS, a to hodlá změnit. Vylepšení tarifů v květnu chystá Vodafone, velké sliby mají i budoucí virtuálové.

Telefónica C.R., která jako první neomezené tarify minulý čtvrtek představila a souboj odstartovala, a T-Mobile zatím popírají, že by nastavené neomezené tarify brzy měnily.

Naopak Vodafone, současný vítěz na trhu s levným neomezeným voláním i se SMS na dva roky za 691 korun, již ohlásil na květen další novou sadu tarifů. „Chceme, aby byly pro všechny zákazníky atraktivní,“ naznačil mluvčí Miroslav Čepický.

Vodafone také potvrdil, že změkčí podmínky a umožní přechod na levnější tarif i těm zákazníkům, kteří jsou dosud vázáni kvůli dotovanému telefonu. Právě Vodafone má nejvíce klientů bez pevné smlouvy, a tedy ochotné k přetažení k atraktivní konkurenci.

Také Air Telecom si svůj handicap v SMS uvědomuje a v nejbližší době hodlá doplnit balíček SMS za cenu, kterou dorovná neomezené tarify Telefóniky a T-Mobilu. V brzké době přijde i se speciálními tarify Air pro společnosti a živnostníky.

Aktuální přehled tarifů operátorů

Operátorneomezený tarif Kč/databez 2leté smlouvy KčSMS v Kč
Telefónica749/1GB899neomezené
T-Mobile749/1GBnenabízíneomezené
Vodafone691/600MB901neomezené
Air Telecom640/1GB7491/1,01

Nesmí se však zapomínat i na další hráče. Jako virtuální mobilní operátor v Česku působí značka Bleskmobil vydavatelství Ringier, spuštění virtuálního operátora oznámila i GTS nebo Tesco. Svoji konkrétní nabídku ještě nechtějí představit. Zatím pouze neurčitě avizují, že jejich ceny budou ještě výhodnější.

Vzkazují, že by se proto lidé zatím neměli na další dva roky pevnými smlouvami uvazovat některému ze čtveřice Telefónica,Vodafone, T-Mobile či Air Telecom, což je podmínkou k získání zatím nejlevnějších cen pro neomezené volání.