Veronika Hong. Darth Vader a svíčková

Designérka a moderátorka jezdí pro oblečení do New Yorku, v bytě má nasprejovaného vůdce temného Impéria a místo alkoholu si dává dortíky.

Originálně působí Veronika Hong nejen díky exotickému vzhledu, jejž získala od svého vietnamského tatínka. Na naše setkání v centru Prahy přichází v overallu od Sister Jane, který jako by vypadl z Pátého elementu. „Oblečení si dovážím ze zapadlých obchůdků v newyorské Chelsea a Soho, ale nejvíc ho kupuji v on-line shopech,“ poodhaluje tajemství svého vytříbeného šatníku.

Kdysi si dokonce sama šila, ale dnes už na to grafická designérka a televizní moderátorka nemá čas. K boji proti konvencím dospěla Veronika i přesto (či proto?), že zažila šikanu. „Na střední se ale názory uvolnily a poznala jsem, že jedinečnost je výhodou,“ vrací se ke své zkušenosti. Jelikož sdílí podobnou filozofii i její manžel Dominik, vedle muže s pandími chlupatými botami a kalhotami s pudly si aspoň nepřipadá tak sama.

Veroničin pestrý přístup odráží i její michelský byt. Protože je Veronika velkým fandou Hvězdných válek, nechala si na zeď vysprejovat Dartha Vadera. „Temná strana síly“ tak doplňuje dekoraci spolu se spoustou fotek New Yorku či šesti stojany se samurajskými meči. Kdybyste posluchačku urban hudby, jež vznikla z černošského soulu a R‘n’B, chtěli pozvat na večeři, rozhodně nezkoušejte žádný Orient. Raději ji vezměte na svíčkovou nebo na halušky. A pro pirohy se zelím by prý vraždila.

Sen o Friscu

Pivem ale nezapíjí ani českou klasiku. Vzhledem k asijským genům její tělo špatně odbourává toxiny, tudíž jí i jedna plzeň přivodí malou otravu. A tak si užívá nealko Piña Coladu a Virgin Mojito. Nedostatek promile nahrazuje cukrem – třeba malinovým tiramisu v Pizza Nuova, podniku patřícím do řetězce Ambiente.

„Když jdeme s holkama ven, musím sní­st tři dezerty, abych se dostala do nálady,“ směje se moderátorka, jež uvádí pořad o technologických novinkách Digiport na stanici Fanda, kde všechny serepetičky od elektroskútru po obojživelné vozidlo sama testuje. Samotné Česko ale začíná být Veronice přece jen těsné. Její sen je podívat se do San Franciska, jež na ni působí „neuvěřitelně pozitivně a tolerantně“. A kdyby prý bylo nejhůř, uteče do Austrálie. Prozatím se ale spokojí s dubnovým výletem do Tokia.