VIDEO: Drsný pád z kola, který zázračně skončil šťastně

Závodníci v extrémním sjezdu horských kol bývají na pády zvyklí a zdá se, že bez dlouhého přemýšlení podstupují stále krkolomnější překážky jako "nové výzvy". Navíc je v adrenalinovém hrdinství podporuje výrobce energetického pitiva Red Bull. V okamžiku, kdy jezdec pozná, že si tentokrát vzal příliš velké sousto, nachází se většinou už mimo svůj bicykl, hlavou dolů nebo v kotrmelcích mezi kamením. Něco takového potkalo i závodníka Camerona Zinka při přeskoku dvacetimetrového kaňonu.

Záznam z kamery na závodníkově helmě nejdříve ukazuje krkolomný sjezd po hřebeni skály při závodu Red Bull Rampagem, načež Zink najíždí finální pasáž s nájezdem na rampu. Už ve vzduchu však poznal, že se začíná nebezpečně přetáčet, a z kola raději „vystoupil“. Následný dopad byl velmi tvrdý a Zink jenom zázrakem vyvázl bez vážnějšího zranění, jen potlučený.

Závodník, který v minulosti už zmíněný závod v parku Zion v Utahu vyhrál, se brzy otřepal a dokonce chtěl jet další kolo. Nakonec se ale přece jen rozhodl odstoupit.