Video. Magistrát má vlastní pořad s názvem Pražská zastavení

Magistrát hlavního města Prahy

Magistrát hlavního města Prahy Zdroj: Wikipedie

pražský magistrát
Magistrát Prahy
magistrát
4
Fotogalerie

Pod názvem Pražská zastavení připravil pražský magistrát nový nepolitický videopořad. Jedná se o sérii videí z míst v metropoli, která jsou většinou známá, ale ne všechna běžně přístupná.

Pořad má za cíl propagovat hlavní město a udržovat pozitivní obraz úřadu v očích veřejnosti. První pilotní díly se věnovaly historii a současnosti budov, ve kterých pražský magistrát sídlí - Nové radnici, Škodovu paláci a Rezidenci primátora. Prvních pět videí pro magistrát natočila společnost Boki Pruduction za 75,8 tisíce korun,

„Vloni nás všechny postihla pandemie koronaviru a lidé přišli o mnoho možností zábavy a vyžití, mimo jiné i o dny otevřených dveří magistrátních budov. Tradičně jsme veřejnosti jednou ročně umožnili prohlédnout si Rezidenci primátora, Novou radnici, případně Škodovy salonky ve Škodově paláci. Těmito videi chceme veřejnosti tento deficit alespoň částečně vynahradit,“ uvedla ředitelka odboru médií a marketingu pražského magistrátu Jana Berková, která vznik pořadu iniciovala.

Videa vznikají primárně pro Facebook a YouTube kanály hlavního města a jsou i ve variantách s českými a anglickými titulky. Magistrát ale pořad využije i pro další propagační účely - aktuálně například v odpočinkové části Metropolitního očkovacího centra.

Podívejte se na Portál Praha

Autorem a průvodcem pořadu je vedoucí odboru medií a tiskový mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman: Jistou inspiraci jsme čerpali u Pražského hradu, kde podobná videa také natáčeli, ale troufám si říct, že naše jsou o něco lepší. 

V každém dílu je hostem zaměstnanec úřadu, příspěvkové organizace či podobné instituce. O Rezidenci primátora hovoří jako host vedoucí oddělení protokolu Martin Churavý, o Škodově paláci vedoucí oddělení technického Lukáš Stránský a historik, archivář a bývalý ředitel Archivu hlavního města Prahy Václav Ledvinka. V pořadu o Nové radnici pak vystupuje ředitel odboru volených orgánů David Lísal. V dalších dílech by se chtěl pražský magistrát věnovat odlehčenou formou například registru vozidel, podzemí Staroměstské radnice, veřejnému osvětlení nebo náplavkám.