Virtuóz Jaroslav Svěcený ozvláštnil vánoční koncert Daniely Magálové argentinskými rytmy

Benefiční koncert Daniely Magálové, na snímku Daniela Magálová, Marta Reichelová, Miroslav Dvorský.

Benefiční koncert Daniely Magálové, na snímku Daniela Magálová, Marta Reichelová, Miroslav Dvorský. Zdroj: red

Ojedinělý zážitek si mohli vychutnat návštěvníci pražského Žofína třetí adventní neděli vpodvečer. Zpěvačka a moderátorka Daniela Magálová zde připravila pro milovníky vážné hudby Vánoční benefiční koncert na podporu nadace Prosaz.

Kromě zpěvačky, která letos vydala v pořadí již třetí sólové album s názvem Ozvěny tradic 2, se na koncertě představila řada známých osobností z hudební branže. Magálová tak za večer na pódiu přivítala třeba slovenského operního pěvce Miroslava Dvorského i houslového virtuóza Jaroslava Svěceného, který pro koncert zvolil emotivní hudbu argentinského skladatele Astora Piazzolly.

„S Danielou se známe už z minulého století, od konzervatoře. Společně jsme se spolu potkali už při nahrávání CD. Vzhledem k jejímu profesionálnímu přístupu bych s ní rád podnikl i další projekty,“ svěřil se po koncertě slovenský tenorista Miroslav Dvorský, který s Danielou zazpíval divákům Ave Maria.

Mužskou část publika pak jistě potěšil pohled na půvabnou sopranistku Martu Reichelovou, kterou je možné vidět na prknech Janáčkovy opery národního divadla v Brně.

Výtěžek šel nadaci Prosaz

Na programu koncertu byla především vánoční hudba. Sólisty doprovodil třiašedesátičlenný orchestr Českých metropolitních filharmoniků pod dirigentskou taktovkou Pavla Šuráně a dvacetičlenný brněnský sbor Kantilena.