Voilà – BMW 2 se představuje

BMW řady 2

BMW řady 2 Zdroj: BMW

BMW řady 2
BMW řady 2
BMW řady 2
BMW řady 2
BMW řady 2
7
Fotogalerie
Automobilka BMW představuje nové kupé, které je prezentováno jako řada 2. Na co se máme těšit?

Dvojkové kupé má své kompletní představení za sebou, na světě jsou de facto všechny informace, o které se s vámi rádi podělíme. BMW řady 2 chce svým vstupem na trh navázat na to, co kdysi dávno představovala legenda v podobě modelu 2002. Má jít o kompaktní a zábavný dvoudveřový automobil.

Novinka je dlouhá 4432 mm, široká 1774 mm a vysoká 1418 mm. Jen pro srovnání: na délku je nové kupé větší o 108 mm v porovnání s hatchbackem a o 72 mm ve srovnání s předchozí generací BMW řady 1 Coupe. Zároveň je také o 32 mm širší než předchůdce, má o 30 mm prodloužený rozvor (2690 mm) a nabídne větší rozchod kol. Vpředu to je o 41 mm (1521 mm), vzadu pak o 43 mm (1556 mm). Jediným rozměrem, který byl naopak zmenšen, je tradičně výška, která šla dolu o pět milimetrů.

Sečteno a podtrženo, nové BMW 2 Coupe je oproti staré jedničce s karoserií kupé prostornější (vzadu o 21 mm více místa pro kolena) a nabízí větší zavazadelník. Ten zvládne 390 litrů, přičemž zadní opěradlo je dělené v poměru 40/20/40 (to ale není standardem) a i k takto malému kupé budou k dispozici různé „simply clever“ vychytávky, pomocí kterých půjde praktické stránky zavazadelníku ještě dále vylepšit.

Modern Line, Sport Line a jiné

Design karoserie jako takové nepředstavuje žádné velké překvapení. Nese se přesně v duchu aktuálních modelů BMW a jako už (bohužel) tradičně, z některých úhlů pohledu nebude úplně lehké přesně řadu 2 identifikovat. Vzhled karoserie samozřejmě závisí na konkrétním provedení. K dispozici je Modern Line, Sport Line, paket M Sport a vrcholem všeho se stane M235i z dílny divize M Performance.

BMW řady 2BMW řady 2 | BMWBMW řady 2

Nic ze zmíněného ale nepředstavuje žádnou převratnou novinku. Vše známe už z jiných modelů BMW. Paleta barev obsahuje dva základní odstíny, deset metalických laků a pro M Sport paket ještě modrou Estoril Blue.

Celý článek o novém bavoráku s bohatou fotogalerií najdete na AutoRevue.cz