Volejbalový oddíl hradí i cestovné

V dalším díle seriálu o sportování dětí představuje Sedmička volejbal.

Mužský volejbalový tým Havířova má za sebou první extraligovou sezonu, ve které se bez problémů zachránil. Větší pozornost by teď trenéři chtěli věnovat i nejmenším dětem.
„Bereme děti od osmi let. Ale volejbal ze začátku dělají jen okrajově. Tréninky jsou vedeny formou hry. Snaží se přehodit nataženou síť, učí se chytit balon a podobně,“ řekl trenér malých volejbalistů Said Habbudji (na snímku s Jakubem Gabrhelem a Lukášem Kellerem). Děti trénují čtyřikrát týdně v tělocvičně Základní školy v Albrechticích u Českého Těšína.
„V našem kroužku neplatí ani korunu. Stačí, když si přinesou sportovní věci,“ sdělil Habbudji. Mladším žákům, kteří už hrají i soutěže, klub dokonce hradí cestovné. „Snažíme se přilákat co nejvíce nových členů,“ řekl Habbudji.
Radka Kozlová je matkou jedenáctiletého Adama, který do volejbalového kroužku chodí. „Adam je docela vysoký, proto jsme se rozhodli, že zkusí hrát volejbal. A zatím ho to baví,“ vysvětlila Kozlová. Lékařka Romana Chrostková radí, aby každý zvážil, jestli se má volejbalu věnovat. „Pokud má někdo ambice dělat volejbal vrcholově, měl by dobře uvážit, jestli na něj má vhodné parametry,“ myslí si Chrostková.