Vyrazí do zasněženého lesa. Za skřítky

Boleslavský dům dětí a mládeže připravil další tradiční akci.

Protože již pominul zákaz vstupu na Štěpánku kvůli sněhu na stromech, vydají se do zasněženého lesa boleslavské děti. Dům dětí a mládeže Na Výstavišti (DDM) pro ně totiž nachystal Skřítky na Štěpánce.
Uprostřed lesoparku v altánu se tak setkají s vílou Štěpánkou, která se s pomocí skřítků stará o chod parku. Děti jí pomohou vyčistit pramen vody, nasbírat dešťové kapky, připravit semínka na jaro či nakrmit zvířata.
„Při plnění drobných úkolů potkají Pramínkovou či Květinovou vílu, Stromovouse, Mechového skřítka a další pohádkové postavy. Za pomoc pak dostanou odměnu,“ říká Alena Holíková z DDM.
Akce je určená především předškolákům a malým žákům, doprovodí je proto rodiče. Na trase si mohou svítit baterkami nebo třeba lampiony.
„Cílem akce je umožnit dětem a rodičům prožít takto v zimě kouzelný podvečer, ale také motivovat je k zodpovědnějšímu vztahu ke kousku zeleného místa ve městě možná právě tím, že se s pomocí skřítků budou na jeho chodu podílet,“ vysvětluje Holíková.
Štěpánka ožije od pěti hodin odpoledne do půl sedmé. Pokud bude ale lesopark nadále uzavřený, akci posunou na jindy. V desetileté historii ji zrušili jen jednou, a to právě kvůli počasí.
„Minulý rok nám přálo, teplo a mlha vytvořily báječnou tajuplnou atmosféru. Zažili jsme ale také déšť i silný mráz a náledí,“ vzpomněla Holíková.
Podobná akce se týž den koná také v zámecké zahradě v Mnichově Hradišti. Děti tam mohou pomoci vysvobodit zakleté skřítky. Start bude v pět hodin odpoledne v ulici V Lipách.