Výrobce kamer GoPro bude znovu propouštět, chce ušetřit dvě stě milionů dolarů

GoPro

GoPro Zdroj: By Dave Dugdale (Flickr: GoPro Hero 3 Black Edition) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

společnost GoPro představila své řešení pro záznam 360°videí
GoPro
GoPro
4
Fotogalerie

Americká firma se kvůli finančním potížím snaží ušetřit dvě stě milionů dolarů. Další vlnu propouštění však chystá v krátké době podruhé za sebou.

Kalifornský koncern GoPro vyrábějící populární odolné minikamery se ocitl ve finančních problémech. Čelí nižším prodejům a propadu hodnoty svých akcií. Firma proto minulý týden oznámila, že bude propouštět.

„Půjde o zrušení přibližně 270 pracovních míst,“ uvedla v prohlášení společnost, která zaměstnává asi 1500 lidí. Během krátké doby jde už o druhou vlnu zbavování se zaměstnanců, k níž muselo vedení společnosti přistoupit. V listopadu firma ohlásila, že se rozloučí se dvěma stovkami zaměstnanců a zruší divizi, která měla vytvářet původní zábavný obsah určený přímo pro kamerky GoPro.

Od dalšího snížení počtu zaměstnanců a dalších škrtů ve výdajích si firma slibuje úsporu zhruba dvou set milionů dolarů. Akcie společnosti letos zaznamenávají strmý pád. „Od začátku února ztratily třicet procent hodnoty,“ připomíná americký deník USA Today.

O tom, v jaké je společnost aktuálně kondici, by měl na konci března napovědět také její obrat za první kvartál.

„Za letošní první čtvrtletí očekáváme tržby mezi 190 až 210 miliony dolarů,“ uvedl obchodní ředitel společnosti Brian McGee. Takový výsledek by mohl být vzhledem k očekáváním analytiků spíš dobrým signálem.

Video placeholde
Jako ptáci! Wingsuit nad vrcholky švýcarských Alp • GoPro ČR