Výstava přibližuje nejkrásnější sportovní momenty

Po Praze, Českých Budějovicích a Plzni mohou sportovní fandové a fotografičtí fajnšmekři obdivovat výstavu sportovních fotografií také v Klatovech.

Více než sto padesát snímků od pěti profesionálních fotografů a jednoho nestora sportovní fotky, Stanislava Tereba, je až do 21. listopadu vystaveno v předsálí kina Šumava v Klatovech. „Spolupracujeme s Českým olympijským výborem, který výstavy už několik let pořádá. Kvůli omezenosti výstavních prostor jsme ale počet snímků omezili na třetinu,“ říká Václav Červený z pořádající firmy Oehling CZ.

Kromě snímků z olympiády v Pekingu či fotbalového Eura si návštěvníci mohou prohlédnout i několik amatérských fotek. „Do soutěže se přihlásilo víc než čtyři sta fotografů. Mnohé práce byly hodně kvalitní. Vítězkou se stala teprve šestnáctiletá Eliška Frühbauerová. I její práce je na výstavě k vidění,“ dodal Červený. Výstava v klatovském kině je sice první svého druhu, ale rozhoně ne poslední. Napřesrok by se tak fandové snímků ze sportovního prostředí mohli například těšit na fotky z olympiády ve Vancouveru.